Cumpără acţiunile Facebook şi vinde Apple la Bursa din Bucureşti, propun analiştii Erste

Erste Group Research a emis recomandări de cumpărare sau vânzare a acţiunilor mai multor coloşi internaţionali, care se pot tranzacţiona şi în sistemul alternativ (ATS) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Dintre titlurile prezente la BVB, cele ale BMW, Adidas, Facebook  şi Google beneficiază de recomandări de cumpărare, în vreme ce acţiunile marilor bănci, ale Apple sau Danone ar merita să fie vândute, potrivit recomandărilor Erste, citate de ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - lun, 28 apr. 2014, 21:21
Cumpără acţiunile Facebook şi vinde Apple la Bursa din Bucureşti, propun analiştii Erste

„În ciuda pieţei europene relativ slabe a maşinilor noi, BMW este capabilă să-şi sporească vânzările”, scriu analiştii Erste Group Research, în motivarea opţiunii lor de a recomanda cumpărarea acţiunilor producătorului auto.

BMW este „bine poziţionată şi” pe pieţele Chinei şi Statelor Unite, unde face 19%, respectiv 18% din totalul vânzărilor.  În Germania BMW face 16% din vânzările de peste 80 de miliarde de euro.
Acţiunile BMW se vând cu 401,7 lei / titlu la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sau cu circa 90 de euro la Frankfurt.

Erste recomandă Cumpărarea unei acţiuni BMW, ceea ce înseamnă că potenţialul de creştere a acesteia este de peste 15% în următoarele 12 luni.

Producătoarea mărcilor Mercedes (DaimlerDAI), este de asemeni listată şi la BVB, dar recomandarea Erste este doar de Păstrare a acţiunilor DAI.

Acţiunile coloşilor internaţionali au ajuns pe piaţa alternativă (ATS) a Bursei din Bucureşti, la iniţiativa casei de brokeraj Tradeville. În majoritatea cazurilor brokerii le-au cumpărat de pe pieţele lor şi le-au pus în vânzare  la Bucureşti în lei. Listarea tehnică a acţiunilor internaţionale dă astfel posibilitatea şi altor deţinători să le tranzacţioneze la Bucureşti.

Dintre acţiunile internaţionale prezente şi la BVB, ca urmare a şanselor mari de apreciere,   Erste Group Research a mai emis recomandări de Cumpărare pentru Adidas (simbol ADS, ultimul preţ 349,7 lei / titlu), Allianz (ALV,  524,8 lei / acţiune), Facebook (FB, 190), Google (GOOGL, 1755), Microsoft (MSFT, 129), Intel (INL, 84,2), VISA (VISA, 675 lei / acţiune).

Pe de altă parte, acţiunile băncilor sunt contraindicate. Erste recomandă vânzarea acţiunilor Bank of America (BAC, 52,4 lei / acţiune) şi pe cele ale Deutsche Bank (DBK, 140,2 lei / acţiune, la Bursa din Bcureşti).

Acţiunile Deutsche Bank „stagnează de ani” iar profitul produs de capital este foarte mic. Şi Bank of America are, la rândul său, o profitabilitate scăzută şi performanţele sale nu sunt suficient de bune ca să justifice măcar recomandarea de păstrare a acţiunilor, spun analiştii Erste.

Printre acţiunile internaţionale care se anunţă perdante şi la Bursa din Bucureşti se mai numără cele ale Apple (AAPL, 1815 lei / acţiune), Danone (BN, 222 lei / acţine), E.On (EOAN, 60) şi Deutsche Telekom, (DTE, 51,6 lei / acţiune).

Acţiunilor Mc Donalds (MCD), Coca Cola (KO) şi JP Morgan (JPM) li se mai dă o şansă: se recomandă păstrarea, caz în care creşterea cotaţiilor poate varia între 0 şi 15%, potrivit standardelor Erste Group Research.

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze, nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor care le iau.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al fiecăruia dintre aceştia.

Te-ar mai putea interesa și
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
În perioada 18-20 mai 2022 are loc la Romaero cea de-a opta ediție a Black Sea Defense & Aerospace – BSDA 2022....
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne "deschisă lumii" a asigurat miercuri preşedintele Xi Jinping, în timp ce restricţiile sanitare şi, ...
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
Statele Unite consideră că există o "posibilitate reală" ca regimul nord-coreean să efectueze "o altă lansare de rachetă" ...
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. Întrebările care vă pot pune în dificultate şi variantele de răspuns, explicate de INS
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. ...
Economica.net vă explică, într-o serie de materiale dedicate, la ce se referă întrebările din chestionarul de recensământ ...