Cumpără acţiunile Facebook şi vinde Apple la Bursa din Bucureşti, propun analiştii Erste

Erste Group Research a emis recomandări de cumpărare sau vânzare a acţiunilor mai multor coloşi internaţionali, care se pot tranzacţiona şi în sistemul alternativ (ATS) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Dintre titlurile prezente la BVB, cele ale BMW, Adidas, Facebook  şi Google beneficiază de recomandări de cumpărare, în vreme ce acţiunile marilor bănci, ale Apple sau Danone ar merita să fie vândute, potrivit recomandărilor Erste, citate de ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - lun, 28 apr. 2014, 21:21
Cumpără acţiunile Facebook şi vinde Apple la Bursa din Bucureşti, propun analiştii Erste

„În ciuda pieţei europene relativ slabe a maşinilor noi, BMW este capabilă să-şi sporească vânzările”, scriu analiştii Erste Group Research, în motivarea opţiunii lor de a recomanda cumpărarea acţiunilor producătorului auto.

BMW este „bine poziţionată şi” pe pieţele Chinei şi Statelor Unite, unde face 19%, respectiv 18% din totalul vânzărilor.  În Germania BMW face 16% din vânzările de peste 80 de miliarde de euro.
Acţiunile BMW se vând cu 401,7 lei / titlu la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sau cu circa 90 de euro la Frankfurt.

Erste recomandă Cumpărarea unei acţiuni BMW, ceea ce înseamnă că potenţialul de creştere a acesteia este de peste 15% în următoarele 12 luni.

Producătoarea mărcilor Mercedes (DaimlerDAI), este de asemeni listată şi la BVB, dar recomandarea Erste este doar de Păstrare a acţiunilor DAI.

Acţiunile coloşilor internaţionali au ajuns pe piaţa alternativă (ATS) a Bursei din Bucureşti, la iniţiativa casei de brokeraj Tradeville. În majoritatea cazurilor brokerii le-au cumpărat de pe pieţele lor şi le-au pus în vânzare  la Bucureşti în lei. Listarea tehnică a acţiunilor internaţionale dă astfel posibilitatea şi altor deţinători să le tranzacţioneze la Bucureşti.

Dintre acţiunile internaţionale prezente şi la BVB, ca urmare a şanselor mari de apreciere,   Erste Group Research a mai emis recomandări de Cumpărare pentru Adidas (simbol ADS, ultimul preţ 349,7 lei / titlu), Allianz (ALV,  524,8 lei / acţiune), Facebook (FB, 190), Google (GOOGL, 1755), Microsoft (MSFT, 129), Intel (INL, 84,2), VISA (VISA, 675 lei / acţiune).

Pe de altă parte, acţiunile băncilor sunt contraindicate. Erste recomandă vânzarea acţiunilor Bank of America (BAC, 52,4 lei / acţiune) şi pe cele ale Deutsche Bank (DBK, 140,2 lei / acţiune, la Bursa din Bcureşti).

Acţiunile Deutsche Bank „stagnează de ani” iar profitul produs de capital este foarte mic. Şi Bank of America are, la rândul său, o profitabilitate scăzută şi performanţele sale nu sunt suficient de bune ca să justifice măcar recomandarea de păstrare a acţiunilor, spun analiştii Erste.

Printre acţiunile internaţionale care se anunţă perdante şi la Bursa din Bucureşti se mai numără cele ale Apple (AAPL, 1815 lei / acţiune), Danone (BN, 222 lei / acţine), E.On (EOAN, 60) şi Deutsche Telekom, (DTE, 51,6 lei / acţiune).

Acţiunilor Mc Donalds (MCD), Coca Cola (KO) şi JP Morgan (JPM) li se mai dă o şansă: se recomandă păstrarea, caz în care creşterea cotaţiilor poate varia între 0 şi 15%, potrivit standardelor Erste Group Research.

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze, nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor care le iau.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al fiecăruia dintre aceştia.

Te-ar mai putea interesa și
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur S.R.L., informează instituția prin intermediul unui comunicat......
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru economie pot fi uriașe
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru ...
Anul 2024 se anunță unul bun pentru destinațiile de vârf din sudul continentului, susținând economiile Spaniei, Portugaliei ...
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 care s-a desfășurat astăzi, Markus Kamieth a fost numit preşedinte ...
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi ...
Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor ...