1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Cumpără Banca Comercială Carpatica, spun analiştii. A devenit profitabilă

Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) „sunt subevaluate, conform analizei fundamantale“, iar banca „pare bine poziţionată ca să facă faţă provocărilor pe termen mediu“, se spune în raportul de analiză al firmei Broker Cluj Napoca. Analistul acesteia recomandă „Cumpărarea“, iar preţul ţintă este de 0,074 lei / acţiune, potrivit raportului primit la redacţia ECONOMICA.NET.

20 feb, 2013 | | ECONOMICA.net

Preţul ţintă până la care ar putea ajunge acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) este cu peste 35% mai mare decât cel actual din piaţă, potrivit raportului primit la redacţia ECONOMICA.NET.

BCC a reuşit să revină pe profit anul trecut, după pierderea de 39,2 de milioane de lei înregistrată în 2011, potrivit datelor transmise vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Banca a raportat pentru anul trecut un profit net de 25 milioane lei, iar activele au crescut cu 22,3%, până la 4,73 miliarde lei.

Acţiunea BCC este mult subevaluată din punctul de vedere al raportului dintre preţul de piaţă şi profitabilitatea companiei (profitul  pe acţiune).

Rata PER (price earning ratio), care măsoară indicatorul menţionat, este 6,8 la BCC, mult mai mică decât media de 11,2 a băncilor cu care BCC este comparată de Andrei Rădulescu, analistul senior al Broker Cluj Napoca.

Performanţele BCC, inclusiv capacitatea de a produce venituri pe viitor, au fost comparate cu cele ale Erste Bank, Komercni Banka (Cehia), BRE Bank şi Banl Millennium (Polonia), FHB Jelzalogbank (Ungaria) şi cu celelalte două bănci româneşti listate la BVB: Banca Transilvania şi BRD.

Analistul atrage atenţia, asupra faptului că acţiunile BCC nu sunt prea lichide şi, ca de obicei, asupra evoluţiei riscurilor macro-financiare din România, şi din lume.

 

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze, nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări. Sunt, de obicei, modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO