„Cumpără Prospecţiuni S.A.“, spun analiştii. Compania lui Tender are preţul ţintă în creştere

Potenţialul de creştere al acţiunilor Prospecţiuni s.a. Bucureşti a crescut cu peste 50% faţă de cotaţia actuală. Preţul ţintă a crescut până la 0,218 lei pe acţiune, potrivit celei mai recente estimări a analiştilor SSIF Broker Cluj Napoca, trimisă la redacţia ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - Dum, 18 nov. 2012, 15:15
„Cumpără Prospecţiuni S.A.“, spun analiştii. Compania lui Tender are preţul ţintă în creştere

Potenţialul de creştere este suficient de mare ca să fie menţinută recomandarea „Cumpără“.

Recomandarea a fost emisă în condiţiile avertismentului privind „riscurile macro-financiare mondiale şi cele politice interne“, potrivit raportului SSIF Broker Cluj Napoca, trimisă la redacţia ECONOMICA.NET.

Vineri, acţiunile Prospecţiuni Bucureşti (simbol bursier PRSN) se vindeau abia cu 0,144 lei / titlu.

Compania controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender este liderul autoritar al pieţei de prospecţiuni geologice, iar principalii săi cleinţi sunt OMV Petrom şi Romgaz.

Prospecţiuni a declanşat „o politică agresivă de internaţionalizare“ şi pare să fi găsit o soluţie la dependenţa de marii săi clienţi, prin extinderea operaţiunilor în străinătate.

Acţionarii PRSN au aprobat în octombrie contractarea unui credit de investiţii de 6,5 milioane de euro, pentru înfiinţarea unei filiale în Insulele Mauritius.

Profitul net al companiei a scăzut cu 31,3%, până la 21,1 milioane de lei, în primele 9 luni ale anului.

Acţiunea Prospecţiuni (PRSN) „este subevaluată, cu un nivel al indicatorului PER (raport preţ acţiune la profit net/acţiune, n.r.) de numai 4,7, sub media companiilor analizate“, scrie analistul Andrei Rădulescu, în raportul SSIF Broker Cluj Napoca.

Performanţele Prospecţiuni au fost comparate cu patru companii americane printre care Schlumberger, şi Halliburton şi cu două companii norvegiene (v. raportul).

Compania este subevaluată şi după raportul dintre preţ şi valoare contabilă, respectiv după cel dintre preţ şi vânzări, potrivit analistului de la SSIF Broker Cluj Napoca.

Preţul ţintă estimat pentru următoarele 12 luni este superior maximului anului, de 0,207 lei.

Ţinta a fost ridicată ca urmare a „perspectivelor favorabile pentru ultimul trimestru al anului şi, în acelaşi timp, a îmbunătăţirii ratei profitului operaţional, determinată de eforturile de internaţionalizare“, scrie Andrei Rădulescu.

Ovidiu Tender va investi circa 100 milioane de dolari, în următorii opt ani, pentru explorarea unui perimetru de petrol offshore situat pe coasta statelor africane Senegal şi Guineea – Bissau. De asemenea, omul de afaceri contează şi pe aurul senegalez.

Compania valorează 103 milioane de lei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB)

Avertisment

Atât SSIF Broker cât şi ECONOMICA.NET avertizează că recomandările de mai sus sunt pur orientative, nu sunt şi sugestii de a lua anumite decizii de investiţii, responsabilitatea pentru acestea aparţinând exclusiv celor care  iau, in funcţie de propria toleranţă la risc.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...