Cumpără Prospecţiuni SA, spun analiştii. Acţiunea ţinteşte la maximele verii 2011

Preţul ţintă la care ar urma să ajungă acţiunea firmei Prospecţiuni  SA Bucureşti, a fost ridicat la 0,23 lei / titlu, potrivit unui raport al SSIF Broker Cluj Napoca, trimis la redacţia ECONOMICA.NET. Compania a obţinut noi comenzi de la Petrom.
Adrian N. Ionescu - vin, 18 ian. 2013, 10:50
Cumpără Prospecţiuni SA, spun analiştii. Acţiunea ţinteşte la maximele verii 2011

Este a treia actualizare de preţ ţintă din ultimele patru luni pentru acţiunile Prospecţiuni SA Bucureşti (PRSN), preţul de piaţă apropiindu-se mereu de estimările analiştilor.

La începutul lunii  septembrie preţul ţintă era de 0,204 lei / acţiune.

În piaţă preţul acţiunii  PRSN  este în prezent de 0,1851 lei / acţiune, cu peste 10% mai mare decât în septembrie, după ce, în 27 decembrie, s-a aflat că firma a obţinut un contract de la Petrom.

Potrivit contractului în valoare de circa 80 de milioane de euro,  firma omului de afaceri Ovidiu Tender va face prospecţiuni pe uscat 2 D şi 3 D.

Prospecţiunile seismice radiografiază subsolul căutând eventualele acumulări de petrol şi gaze în zonele concesionate de stat.

„Compania continuă să fie subevaluată potrivit indicatorilor de analiză fundamentală (a performanţelor financiare şi nu numai, n.r.).

Potenţialul de creştere este susţinut de politica ambiţioasă de investiţii şi poziţia de lider de pe piaţa serviciilor sale“, scrie Andrei Rădulescu în raportul SSIF Broker Cluj Napoca, trimis la redacţia ECONOMICA.NET.

Recomandarea „CUMPĂRĂ“, valabilă din septembrie a fost menţinută.

Noul preţ ţintă lasă loc unui potenţial de creştere de peste 24%.

Compania controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender este liderul autoritar al pieţei de prospecţiuni geologice, iar principalii săi cleinţi sunt OMV Petrom şi Romgaz.

Prospecţiuni SA Bucureşti (PRSN) a declanşat „o politică agresivă de internaţionalizare“ şi pare să fi găsit o soluţie la dependenţa de marii săi clienţi, prin extinderea operaţiunilor în străinătate.

Acţionarii PRSN au aprobat în octombrie contractarea unui credit de investiţii de 6,5 milioane de euro, pentru înfiinţarea unei filiale în Insulele Mauritius.

Profitul net al companiei a scăzut cu 31,3%, până la 21,1 milioane de lei, în primele 9 luni ale anului trecut, după ce la şase luni se înregistraseră pierderi. Profitul pe trimestrul 3 2012 a fost mai mare de 8 ori faţă de cel din urmă cu un an.

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări. Sunt , de obicei modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi pot asuma răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.

Te-ar mai putea interesa și
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi că 18 instituții de credit și-au exprimat intenția de a participa în......
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că a reuşit, ...
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme electrice
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme ...
Renault a avut discuţii săptămâna aceasta cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi privind colaborarea în domeniile automobilelor ...
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom Services S.A., cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează că a înregistrat anul trecut venituri ...