1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

News

Cumpără Rompetrol Well Services, recomandă analiştii. Preţul ţintă a crescut

Preţul de piaţă al acţiunii Rompetrol Well Services (PTR), de 0,358 lei / titlu, s-a apropiat azi la numai 3% de preţul ţintă stabilit abia acum două luni de Broker Cluj Napoca, potrivit raportului trimis la redacţia ECONOMICA.NET. De la companie se aşteaptă dividende mari şi este subevaluată

25 ian, 2013 | | ECONOMICA.net

La noul preţ ţintă de 0,415 lei / acţiune, Rompetrol Well Services (PTR), compania de servicii de foraj a grupului Rompetrol, are un potenţial de creştere la bursă de aproape 16%.

„Compania continuă să fie subevaluată, potenţialul de creştere fiind susţinut de perspectivele favorabile ale sectorului serviciilor petroliere, ca şi de aşteptările privind dividendele“, scrie Andrei Rădulescu, analist senior al SSIF Broker Cluj Napoca, în raportul trimis la redacţia #Economcia#.

Recomandarea „Cumpără“ a fost menţintă. Analistul pune condiţia ca riscurile de pe pieţele financiare externe şi riscurile economice şi politice interne să nu afecteze performanţele companiei.

Rompetrol Well Services (PTR), compania de servicii a grupului Rompetrol, a obţinut un profit net de 8,9 milioane de lei, în Trimestrul 3, de peste două ori mai mare faţă de perioada similară a anului trecut. Afacerile s-au ridicat la 29,5 milioane de lei.

Compania este controlată de The Rompetrol Group, care are 72% din acţiuni, restul fiind în circulaţie liberă pe piaţă.

La un preţ de 0,358 lei / acţiune PTR, valoarea de piaţă (capitalizarea) companiei la Bursa de Valori Bucureşti este de peste 97 de milioane de lei.

Recent, un nou fond de investiţii intrat pe piaţă, KJK Fund SICAV, înregistrat în Luxemburg şi administrat de compania KJK Capital Management din Finlanda, a cumpărat un pachet de 5,7% din acţiunile PTR, de la Palmer Capital Emerging Europe Equity Fund, fost MEI Roemenie en Bulgarije.
  

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO