1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Companii

„Cumpără Rompetrol Well Services“, spun analiştii. Şi-a dublat profitul

Potenţialul de creştere al acţiunilor companiei de servicii petroliere Rompetrol Well Services este de peste 23% faţă de preţul actual de la bursă, potrivit estimării de preţ ţintă trimise de Broker Cluj Napoca redacţiei ECONOMICA.NET.

14 noi, 2012 | | ECONOMICA.net

Rompetrol Well Services (PTR), compania de servicii a grupului Rompetrol, a obţinut un profit net de 8,9 milioane de lei, în Trimestrul 3, de peste două ori mai mare faţă de perioada similară a anului trecut. Afacerile s-au ridicat la 29,5 milioane de lei.

În primele nouă luni ale anului profitul s-a majorat cu 43%, până la 15,4 milioane de lei, bani scoşi din afaceri cu 10,4% mai valoroase, de 76,9 milioane de lei.

„Acţiunea PTR este subevaluată conform indicatorilor de performanţă (PER, raportul preţ acţiune / profit pe acţiune, este 4,2). Preţul ţintă pentru următoarele 12 luni este de 0,37 lei/titlu, cu condiţia ca riscurile de pe pieţele financiare externe şi riscurile economice şi politice interne să nu afecteze performanţele companiei“, scrie Andrei Rădulescu în raportul Broker Cluj Napoca.

De la companie se aşteaptă dividende mari, astfel încât raportul emite recomandarea „CUMPĂRĂ“.

De altfel, vineri după raportarea rezultatelor pe Trimestrul 3, titlurile Rompetrol Well Services au urcat vineri la bursă cu 8,8%, până la un preţ de 0,3059 lei/unitate.

Compania este controlată de The Rompetrol Group, care are 72% din acţiuni, restul fiind în circulaţie liberă pe piaţă. La un preţ de 0,3 lei / acţiune, valoarea de piaţă (capitalizarea) companiei este de aproape 85 de milioane de lei.

Recent, un nou fond de investiţii intrat pe piaţă, KJK Fund SICAV, înregistrat în Luxemburg şi administrat de o compania KJK Capital Management din Finlanda, a cumpărat un pachet de 5,7% din acţiunile PTR, de la Palmer Capital Emerging Europe Equity Fund, fost MEI Roemenie en Bulgarije.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO