1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Cumperi bilet online la CFR Călători, "naşul" te verifică pe caiet! Ce urmează

Conductorii de tren ai CFR Călători îi verifică în prezent pe cei care cumpără bilete online după ce se uită într-o listă pe suport fizic pe care o poartă cu ei. Din cauza unor probleme procedurale şi financiare, proiectul companiei de achiziţie de tablete pentru cotrolori este blocat.

17 iun, 2017 | ECONOMICA.net

Sursa foto: CFR Călători Craiova

Dacă îţi cumperi bilet online la CFR Călători, nu trebuie neapărat să-l printezi. Şi asta pentru că numele tău este trecut pe o listă care apoi este transmisă conductorului de tren.

Metoda de verificare pe coli de hârtie a călătorilor ar putea fi însă înlocuită cu una modernă, ce presupune achiziţia de tablete pentru naşi.

Proiectul companiei de dotare a celor până la 2.000 de conductori de tren cu dispozitive mobile este însă blocat din cauza unor probleme procedurale şi financiare, potrivit unor surse din cadrul CFR Călători.

În prezent este gata doar caietul de sarcini pentru lansarea licitaţiei şi se finalizează proiectul pilot prin care au fost introduse anul trecut zeci de tablete.

CFR Călători nu va cumpăra însă orice fel de tablete, precum cele care costă doar 200 de lei, susţin sursele. Dispozitivele mobile trebuie să îndeplinească anumite condiţii, cum ar fi autonomia mare a bateriei, având în vedere durata unei călătorii, sau rezistenţa sporită la manipulare.

Controlorii vor putea utiliza tabletele atât pentru verificarea biletelor, cât şi pentru vânzarea de bilete în tren.

Mai mult, datorită sistemului modern, CFR Călători va avea o imagine mai clară asupra vânzărilor şi nu va mai trebui să ceară analize de la diverse gări. Totodată, acesta va ajuta compania să eficientizeze compunerile de trenuri, mai spun sursele.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO