Curele și tratamentele cu balneare cu ape minerale, aur curat pentru sănătate! Terapii de wellness și răsfăț la spa în cele mai luxoase și relaxante hoteluri din Ungaria

Când vine vorba despre starea noastră de bine natura este primul și cel mai important aliat. Cele mai bune remedii pentru sănătate și frumusețe vin din natură și de aceea oamenii au încercat, de-a lungul timpului, să profite la maximum de beneficiile sale. Utilizarea factorilor naturali de tratament pentru curele de wellness precum apele minerale, nămolul sapropelic, dar și produsele organice, este extrem de eficientă pentru revitalizarea organismului. Vecinii noștri unguri au înțeles că astfel de proceduri sunt aur curat pentru sănătate și au investit foarte mult în acest sector, devenind un lider al terapiilor de wellness. Iar hotelurile din lanțul Adventor Hotels se numără printre locurile cel mai bine cotate la acest capitol.
Ion Dobreanu - lun, 12 feb. 2024, 15:54
Curele și tratamentele cu balneare cu ape minerale, aur curat pentru sănătate! Terapii de wellness și răsfăț la spa în cele mai luxoase și relaxante hoteluri din Ungaria

Curele și tratamentele cu balneare cu ape minerale, aur curat pentru sănătate! În ultimii ani au fost făcute numeroase studii despre beneficiile terapiilor de wellness asupra sănătății oamenilor. Potrivit lor, persoanele care au efectuat astfel de cure au înregistrat o ameliorare clinică, după terminarea tratamentelor balneare cu apă salină și hipertonică, precum și o îmbunătățire a stării de sănătate sau a calității vieții, față de cei care nu au beneficiat de astfel de proceduri.

Curele și tratamentele cu balneare cu ape minerale, aur curat pentru sănătate!

Experții spun că efectele unor astfel de tratamente se văd după două săptămâni de la terminarea procedurilor sau chiar după o săptămână. Durerile se estompează, iar starea de bine se instalează în corp pentru o perioadă destul de îndelungată, atât în cazul celor care merg regulat în stațiunile balneare, cât și în cazul celor care le frecventează ocazional, spun medicii.

Încă din cele mai vechi timpuri, apele termale au fost și sunt un remediu natural pentru trup și suflet. Pe lângă faptul că reduc durerile articulare, dar și diversele boli respiratorii, terapiile cu apele termale ajută corpul să funcţioneze mai bine şi să îşi întărească sistemul imunitar. Totodată, acestea ajută organismul şi mintea să se relaxeze.

Medicii recomandă tratamentele balneare pentru tratarea mai multor afecţiuni precum:

• afecţiuni ale tubului digestiv – gastrită, ulcer duodenal, colecistita cronică, hepatită cronică;
• afecţiuni ale rinichilor şi căilor urinare – litiaza, microlitiază renală, infecţii urinare, pielonefrite, pielocistite;
• afecţiuni metabolice – diabet zaharat, hiperuricemii, dislipidemii;
• afecţiuni ale aparatului locomotor – reumatism degenerativ: artroze, spondiloze cronice; reumatism inflamator: poliartrita reumatoidă, spondilita ankilopoetică (anchilozantă), artrita gutoasă, psoriazică, în formele cronice, tendinite, tenosinovite; deformări ale coloanei vertebrale: scolioze, cifoze, cifoscolioze.
• afecţiuni posttraumatice – după entorse, luxaţii, fracturi;
• afecţiuni postoperatorii – hernii de disc, artroplastii de şold, de genunchi;
• afecţiuni neurologice periferice şi centrale – nevralgii, nevrite, polineuropatii, pareze de tip periferic, sechele post accident vascular cerebral, sechele posttraumatism vertebro medulare;
• afecţiuni cardiovasculare – hipertensiunea arterială, arteriopatii cronice obliterante periferice, cardiopatia ischemică;
• afecţiuni dermatologice – psoriazis, dermatita atopică, eczeme cronice;
• afecţiuni respiratorii – astm bronşic, rinofaringite, sinuzite, traheo-bronşite, viroze respiratorii, bronşita cronică, fibroza pulmonară.

Mai mult, tratamentele balneare sunt recomandate și pentru afecțiuni precum oboseala cronică, insomnii, dar și pentru obezitate neurastenie.

Durata unui tratament variază între 12 şi 14 zile și poate fi repetat în funcție de recomandările medicilor.

Aur pentru sănătate sunt și împachetările cu nămol din cadrul tratamentelor balneare si de wellness. Aceste proceduri ajută la refacerea necesarului de minerale din organism, purifică pielea, combate stresul, oboseala și alte afecțiuni nervoase.

Pe lângă terapiile balneare și împachetările cu nămol, ritualurile spa sunt o modalitate excelentă de relaxare. De la masajele terapeutice, la tratamentele faciale de întinerire, ritualurile spa contribuie la sănătatea, dar și la starea de bine a celor care beneficiază de astfel de tratamente.

Deși au fost create pentru relaxare și răsfăț, tratamentele spa au devenit în ultimii ani una dintre cele mai obișnuite modalități prin care oamenii își pot îngriji corpul.

În timp unele proceduri spa sunt considerate la fel de bune ca un antrenament fizic, oferind rezultate similare cu o vizită la sala de sport, altele ajută la îmbunătățirea sănătății.

Iată cinci beneficii pentru sănătate ale tratamentelor spa:

• reduc tensiunea arterială;
• ajută la scăderea în greutate;
• îmbunătățesc calitatea somnului;
• detoxifică și ajuta la circulația limfei;
• reduc durerea și tensiunea musculară.

Adventor Hotels din Ungaria, locul unde poți beneficia de cele mai bune terapii de wellness și răsfăț la spa

După cum am precizat mai sus, vecinii noștri unguri au înțeles că astfel de proceduri au efecte uluitoare asupra sănătății corpului și a minții, iar în ultimii ani au investit foarte mult în acest sector, devenind un lider al terapiilor de wellness. Hotelurile din lanțul Adventor Hotels se numără printre locurile cel mai bine cotate la acest capitol.

Greenfield Hotel Golf & Spa Superior, hotelul Sirius și hotelul Fagus Sopron Conference & Spa, parte din lanțul Adventor Hotels, sunt cele mai luxoase și relaxante hoteluri din Ungaria, unde conceptul de lifestyle și sănătate, precum și cel de includere a unor practici și tratamente ce țin de wellness și prevenție, sunt la loc de cinste.

Greenfield Hotel Golf & Spa Superior

Unul dintre locurile inedite, perfecte pentru relaxare și prevenție este Greenfield Hotel Golf & Spa Superior, o stațiune balneară atipică pentru că este atât de wellness, cât și golf.

Situat la 200 de kilometri de Budapesta, în Bükfürdő, inima regiunii termale din vestul Ungariei, renumită pentru izvoarele sale curative, hotelul Greenfield a trecut în ultimii ani prin mai multe renovări, căpătând un aspect cu totul și cu totul deosebit.

Înconjurat de 100 de hectare de terenuri de golf, hotelul o capacitate de 207 camere moderne care răspund nevoilor tuturor categoriilor de turiști.

Trebuie să menționăm faptul că centrul de spa și wellness le pune la dispoziția oaspeților aflați în căutarea relaxării numeroase tratamente de spa, dar și de răsfăț.

Centrul de spa și wellness din cadrul Greenfield Hotel Golf & Spa Superior cu o suprafață totală de 3.500 de metri pătrați de zonă proprie de wellness şi saună are printre altele două piscine interioare, o piscină pentru copii cu tobogan, două piscine cu apă termală o piscină exterioară, două saune finlandeze precum și o cameră cu sare.

Din primăvara anului trecut, reprezentanții hotelului le-au pus la dispoziția turiștilor Wellness exclusiv Spa&Harmony care include saună luminoasă, infra sauna, saună cu sare pentru terapie cu piatră, fântână de gheaţă, cameră cu sare, baie de aburi, cinema spa, cameră de soare, jacuzzi.

Apa termală de la Greenfield izvorăște de la o adâncime de 718 metri și are o temperatură de 38,5 grade Celsius. Deoarece conține sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor și hidrogen-carbonat apa de la Greenfield este potrivită pentru tulburări locomotorii, afecțiuni neurologice, pentru tratamente post traumatice, dar și pentru băi de relaxare musculară.

De asemenea, Greenfield Hotel Golf & Spa Superior îi așteaptă pe pasionații de golf să descopere noul centru de divertisment Chill&Fun care le va oferi o experiență unică, în orice sezon. Pe lângă golf, turiștii au posibilitatea ca în acest centru de divertisment să joace bowling, darts dau să facă pur și simplu, sport.

După tratamentele balneare, procedurile de la spa, dar și după sport, trebuie neapărat să treci să încerci mâncărurile și băuturile celor de la Greenfield pentru că sunt absolut delicioase. De la preparate tradiționale maghiare și până la cele mai sofisticate delicatese internaționale, restaurantele și terasele Greenfield Hotel Golf & Spa Superior îți vor transforma masa în cea mai fabuloasă experiență gastronomică pe care ai avut-o vreodată.

Hotelul Sirius

Un alt loc absolut superb și relaxant este hotelul Sirius, situat în regiunea West-Balaton, în Keszthely, pe malul lacului Balaton, la 190 de kilometri de Budapesta.

Acest hotel are o arhitectură deosebită ce îți va da o stare de liniște încă din momentul în care o să pășești în curtea sa. Cu o capacitate de cazare de 128 de camere, hotelul deține un centru spa ce are șapte piscine diferite, dar și zece saune în care vei beneficia de experiențe cu totul și cu totul inedite.

Pe lângă piscină și saună în centrul spa al hotelului Sirius poți să te bucuri de o varietate largă de tratamente speciale de răsfăț sau de înfrumusețare premium.

Totodată, nu trebuie ratat restaurantul SunRise care pe lângă experiența gastronomică uluitoare îți va oferi și o panoramă uluitoare care îi va conferi mesei tale de sărbători un aer de poveste.

Dacă ai copii mici nu trebuie să îți faci griji că se vor plictisi, deoarece hotelul Sirius deține și o sală de joacă pentru cei mici, dar și una de distracții pentru întreaga familie.

Hotelul Fagus Sopron Conference & Spa

Hotelul Fagus Sopron Conference & Spa care este situat chiar la de-a lungul graniței cu Austria, la doar 1 oră de mers cu mașina de Viena, în Sopron, un loc cu o bogată valoare istorică aflat în inima zonei Lővérek.

În urmă cu câțiva ani, Fagus Sopron Conference & Spa a trecut prin ample procese de renovare, iar în vara anului 2022 și-a redeschis porțile cu o fațadă complet nouă ce se potrivește de minune cu peisajul superb de care este înconjurat.

Fagus Sopron Conference & Spa este un hotel foarte modern care are o capacitate de cazare de 144 de camere elegante și extrem de relaxante.

Atunci când pășești pe poarta hotelului intri într-o lume exclusiv a spa-ului de înaltă calitate, unică în zonă. La centrul spa al hotelului Fagus te poți bucura de piscină pentru adulți, piscină pentru copii, locuri de aventură, dar și foarte multe saune. În plus, poți să optezi și pentru tratamentele de răsfăț și de înfrumusețare care sunt de cea mai înaltă calitate.

Cât despre gastronomie, hotelul Fagus Sopron Conference & Spa este un loc al experiențelor culinare pe care nu ar trebui să le ratezi.

Articol susținut de Adventor Hotels.

 

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...