1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Curent ieftin pe bursă, de la Apele Române

Compania Apele Române vinde energie pe OPCOM la 169 de lei/MWh. Este un preţ foarte bun având în vedere că preţul mediu de pe bursă este acum de circa 220 de lei/MWh

07 mar, 2013 | | ECONOMICA.net

Compania Apele Române-Exploatarea Stânca Costeşti a scos la vânzare pe bursă energie electrică în bandă la 169 de lei/MWh. Este  unul dintre cel mai mici preţuri oferite pentru acest tip de energie de oricare dintre participanţii pe OPCOM(operatorul bursei de energie). În mod uzual, preţul mediu pentru energia în bandă oscilează, în această perioadă,  între 200 şi 220 de lei/MWh. S-au vândut însă pachete şi la 260 de lei, dar şi la 180 de lei.

Licitaţia pentru curentul Apele Române se va ţine în data de 12 martie, cantitatea scoasă la vânzare este de 300 de MWh iar livrarea se întinde pe perioada 20 martie-30 iunie 2013.

Recordul pentru cel mai mic preţ cerut îi aparţine companiei Apa Serv Valea Jiului care a scos la vânzare, în decembrie, un pachet de energie la 155 de lei. La licitaţie curentul a fost cumpărat cu 230 de lei.

Şi Apavil Vâlcea, o altă regie locală de apă, a scos la vânzare energie electrică în decembrie. Societatea cerea 230 de lei/MWh dar la licitaţie nu au existat cumpărători interesaţi.

În general, cel mai ieftin curent de pe bursă, când vorbim de cantităţi mari, este cel oferit de Hidroelectrica. Compania scoate la vânzare pachete mari la 180-190 de lei/MWh care se cumpără chiar şi la preţuri de peste 200 de lei/MWh.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO