Cursul a crescut uşor în prima oră a şedinţei, la 4,4625 – 4,4645 lei/euro

Cursul de schimb a variat nesemnificativ la deschiderea şedinţei de joi, într-o piaţă cu volume reduse de tranzacţionare, astfel că după prima oră euro era cotat la 4,4625 - 4,4645 lei, foarte uşor peste închiderea de miercuri.
Economica.net - joi, 21 iun. 2012, 07:45
Cursul a crescut uşor în prima oră a şedinţei, la 4,4625 - 4,4645 lei/euro

La deschidere băncile au cotat euro la 4,4620 – 4,4640 lei, foarte uşor peste ultimele cotaţii din sesiunea precedentă, de 4,4615 – 4,4630 lei/euro.

În prima oră cursul a oscilat nesemnificativ, astfel că la ora 10:00, euro era cotat la 4,4625 – 4,4645 lei, cu 0,1 – 0,15 bani peste închiderea de miercuri.

„Volumele de tranzacţionare sunt în continuare foarte mici şi în ultimele săptămâni s-a văzut că orice încercare de depreciere a leului se loveşte de intervenţiile indirecte ale băncii centrale. Judecând după volumele reduse de tranzacţionare, am putea spune că majoritatea tranzacţiilor sunt realizate de bănci pentru clienţii companii”, a afirmat un dealer.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat miercuri un curs de referinţă de 4,4630 lei/euro, foarte aproape de cel de marţi, de 4,4626 lei/euro.

Pentru dolar, referinţa a coborât cu 2,41%, de la 3,5387 unităţi la 3,5146 lei/dolar. În acelaşi timp, cursul pentru franc a urcat uşor, de la 3,7154 lei/franc la 3,7161 lei/franc.

Cursurile de referinţă leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.

Băncile comerciale au afişat joi dimineaţă dobânzi de 1% – 2% pe an pentru depozitele cu scadenţa la o zi, foarte apropiate de cele practicate miercuri, de 1,26% – 1,73% pe an.

Dealerii explică dobânzile reduse prin excesul de lichiditate de la finalul perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii, precum şi prin injecţia de lichiditate realizată luni de BNR. Banca centrală a împrumutat la începutul săptămânii 13 bănci comerciale, printr-o licitaţie repo, cu 11,95 miliarde lei (2,68 miliarde euro), pentru şapte zile. O nouă perioadă în care băncile trebuie să constituie rezervele minime obligatorii cerute de BNR va începe luni.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general al NATO, a transmis luni agenţia olandeză de presă ANP, citând......
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului de bancassurance încheiat între cele două entități pentru un milion de clienți
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului ...
NN România și ING Bank România au susținut peste un milion de clienți să beneficieze de protecție financiară prin ...
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul românesc de tehnologie theCoRD, care a lansat prima soluție AI de team coaching din lume, anunță extinderea ...