Cursul a fluctuat nesemnificativ aproape de 4,53 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare

Cursul de schimb a fluctuat nesemnificativ aproape de 4,5300 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare de luni, într-o piaţă liniştită şi cu volume reduse de tranzacţionare.
Economica.net - lun, 05 nov. 2012, 08:51
Cursul a fluctuat nesemnificativ aproape de 4,53 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare

La deschidere euro a fost cotat la 4,5280 – 4,5300 lei, cotaţiile fiind similare celor de vineri din jurul orei 16:30, de 4,5280 – 4,5299 lei/euro.

Ulterior, cursul a fluctuat nesemnificativ, iar cel mai ridicat nivel tranzacţionat a fost de 4,5310 lei/euro, iar nivelul minim din prima oră a fost de 4,5285 lei/euro.

Astfel, la scurt timp după ora 10:00, băncile cotau euro la 4,5280 – 4,5300 lei.

„Piaţa locală, la fel ca şi pieţele din regiune, este liniştită, iar volumele de tranzacţionare sunt reduse”, a afirmat un dealer.

Cursul de referinţă anunţat vineri de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut uşor pentru a opta şedinţă consecutiv şi a ajuns la 4,5236 lei/euro, atingând cel mai redus nivel din ultima lună. Paritatea afişată vineri este cu 0,82 bani sub cea anunţată joi, de 4,5318 lei/euro. O rata de schimb mai redusă decât cea de joi a fost publicată de banca centrală la 2 octombrie, când euro a fost la 4,5220 lei.

Leul s-a depreciat în raport cu dolarul american, cursul urcând cu 1,19 bani, la 3,5120 lei/dolar, de la nivelul de joi, de 3,5001 lei.dolar.

În acelaşi timp, cursul oficial pentru francul elveţian a scăzut la 3,7486 lei/franc, de la 3,7529 lei/franc în ziua precedentă.

Cursurile de referinţă leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.

Dobânzile afişate luni dimineaţă de bănci pentru plasamentele cu scadenţă la o zi au crescut uşor şi au ajuns la 5,2% – 5,7% pe an, de la nivelurile de vineri, de 4,99% – 5,49% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Curtea Penală Internaţională avertizează cu privire la amenințările cu represalii primite la adresa sa și a personalului său
Curtea Penală Internaţională avertizează cu privire la amenințările cu represalii primite la adresa sa și a personalului ...
Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis vineri un avertisment la adresa "persoanelor care ameninţă cu represalii", pe ea sau personalul său, spunând că astfel de acţiuni ar putea constitui......
Calea ferată Cluj – Oradea – Episcopia Bihor: A fost emisă autorizația de construire pentru lotul Aleșd – Frontieră Ungaria
Calea ferată Cluj – Oradea – Episcopia Bihor: A fost emisă autorizația de construire pentru lotul Aleșd – ...
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis autorizația de construire pentru proiectul de electrificare ...
Turcia spune că a suspendat toate relațiile cu Israelul pentru a „forța” un armistițiu în Gaza
Turcia spune că a suspendat toate relațiile cu Israelul pentru a „forța” un armistițiu în Gaza
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul, anunţată ...
O nouă fabrică de componente auto în România. Se deschide după Paști
O nouă fabrică de componente auto în România. Se deschide după Paști
Compania turco-spaniolă Beyçelik Gestamp va deschide o nouă fabrică în România, în zona Argeșului, potriuvit presei ...