Cursul a închis peste 4,42 lei/euro, pe fondul incertitudinii legate de situaţia din Cipru

Moneda naţională s-a depreciat uşor în sesiunea interbancară de miercuri, din cauza incertitudinii legate de situaţia din Cipru, astfel că la finalul zilei transferurile se perfectau la cotaţii uşor peste 4,42 lei/euro.
Economica.net - mie, 20 mart. 2013, 15:22
Cursul a închis peste 4,42 lei/euro, pe fondul incertitudinii legate de situaţia din Cipru

În jurul orei 16:30, euro era cotat la 4,4210 – 4,4220 lei/euro, peste cotaţiile de la aceeaşi oră de marţi, de 4,4135 – 4,4150 lei/euro.

La deschidere euro a fost cotat la 4,4200 – 4,4220 lei, iar pentru scurt timp cotaţiile au coborât până la 4,4170 – 4,4180 lei/euro.

Ulterior, cotaţiile au urcat aproape de 4,42 lei/euro, iar maximul zilei a fost de 4,4260 lei/euro, într-o piaţă cu volume medii de transfer, potrivit dealerilor.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat miercuri un curs de referinţă în creştere cu un ban, la 4,4179 lei/euro, un nou maxim al ultimelor zece săptămâni. Un curs superior celui de miercuri, de 4,4223 lei/euro, a fost anunţat de banca centrală la 7 ianuarie.

Rata de referinţă pentru dolarul american a urcat cu 1,16 bani, la 3,4194 lei/dolar, atingând astfel un nou maxim începând cu 14 decembrie. La data menţionată, rata de schimb a fost de 3,4205 lei/dolar.

Totodată, cursul pentru francul elveţian a urcat la 3,6166 lei/franc, reprezentând cel mai înalt nivel din 10 ianuarie, când rata a fost de 3,6191 lei/franc.

Cursurile leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile practicate miercuri dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamentele în lei pe termen de o zi au continuat să fie reduse datorită lichidităţii ridicate care există în piaţă. Dobânzile pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) sunt de 0,98 – 1,48% pe an, mult sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, de 5,25% pe an.

Randamentele pentru plasamentele cu scadenţa la o săptămână au crescut de la 2,66 – 3,16% la 3,59 – 4,09% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor. Vezi documentul
ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor. Vezi documentul
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe portalul propriu Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial....
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Orange anunță numirea lui Carl Al Khawand în funcția de Chief Financial Officer (CFO) al Grupului Orange România, începând ...
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau turul piețelor din București
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau ...
Wizz Air a lansat WIZZ Experiences, un nou serviciu auxiliar, în parteneriat cu Coras, cel mai mare furnizor online de bilete ...
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare.