Cursul a închis sesiunea de joi aproape de 4,57 lei/euro

 Cotaţiile monedei naţionale oscilau aproape de 4,57 lei/euro la finalul sesiunii interbancare de joi, aproape de nivelul de la finalul sesiunii precedente, după o zi cu interes redus la tranzacţionare din partea jucătorilor.
Economica.net - joi, 11 oct. 2012, 14:15
Cursul a închis sesiunea de joi aproape de 4,57 lei/euro

În jurul orei 16:30, euro era tranzacţionat la 4,5685 – 4,5700 lei, uşor mai jos faţă de nivelul de la finalul sesiunii precedente, când schimburile se perfectau la 4,5700 – 4,5720 lei/euro.

La deschidere, euro era cotat la 4,5650 – 4,5700 lei, iar primele transferuri ale zilei au coborât cursul până la un minim de 4,5600 lei/euro.

Deşi la deschidere dealerii suspectau vânzări indrecte din partea BNR, cotaţiile au început însă să urce, iar maximul tranzacţionat în sesiunea de joi a fost de 4,5750 lei/euro.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă cu 0,57 bani mai mare, de 4,5698 lei/euro, maxim din ultimele două luni şi o săptămână.

O rată de schimb superioară a fost publicată de banca centrală la 6 august, de 4,5740 lei/euro. În sesiunea precedentă, cursul a fost de 4,5641 lei/euro.

În raport cu dolarul, leul s-a apreciat însă uşor, iar referinţa a coborât cu 0,4 bani, la 3,5463 lei/dolar. În acelaşi timp, referinţa pentru francul elveţian a crescut cu 1,31 bani, la 3,7840 lei/franc.

Cursurile de referinţă leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.

Dobânzile afişate joi de bănci pentru depozitele plasate (ROBID) şi atrase (ROBOR) cu scadenţa la o zi au crescut uşor, de la 4,99 – 5,49% la 5,08 – 5,58% pe an. Totodată, randamentele pentru depozitele cu scadenţa la o săptămână au urcat de la 5,04 – 5,54% la 5,13 – 5,63% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Washingtonul și Ottawa susțin intrarea Ucrainei în NATO, dar nu într-o procedură accelerată
Washingtonul și Ottawa susțin intrarea Ucrainei în NATO, dar nu într-o procedură accelerată
Statele Unite şi Canada s-au declarat vineri favorabile unei eventuale aderări a Ucrainei la NATO, fără însă a sprijini o procedură accelerată, notează AFP, transmite Agerpres....
Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ (Ungaria) şi Eustream (Slovacia) propun un proiect de pentru transportul gazelor naturale prin reţelele integrate
Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ (Ungaria) şi Eustream (Slovacia) propun un proiect de pentru transportul gazelor naturale ...
Operatorii de transport gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria şi Slovacia propun o iniţiativă pentru transportul ...
Directorul general al centralei nucleare Zaporojie din Ucraina a fost reținut de o patrulă rusă
Directorul general al centralei nucleare Zaporojie din Ucraina a fost reținut de o patrulă rusă
Ihor Muraşov, directorul general al centralei nucleare ucrainene Zaporojie, ocupată de ruşi, a fost reţinut de o patrulă ...
Turcia nu recunoaște anexarea celor patru regiuni ucrainene de către Rusia
Turcia nu recunoaște anexarea celor patru regiuni ucrainene de către Rusia
Ministerul de Externe al Turciei a anunţat sâmbătă că respinge anexarea de către Rusia a patru regiuni ale Ucrainei ...