Cursul a oscilat aproape de 4,54 lei/euro la începutul sesiunii

Moneda naţională a înregistrat oscilaţii reduse la deschiderea sesiunii interbancare de joi, aproape de 4,54 lei/euro, într-o piaţă cu volume reduse de transfer, spun dealerii.
Economica.net - joi, 06 dec. 2012, 08:42
Cursul a oscilat aproape de 4,54 lei/euro la începutul sesiunii

În debut, euro era schimbat pentru 4,5350 – 4,5370 lei, uşor mai jos faţă de nivelul de la finalul sesiunii precedente, când schimburile se realizau la 4,5400 – 4,5420 lei/euro.

În jurul orei 10:15, operaţiunile se realizau la 4,5375 – 4,5400 lei/euro, iar maximul din prima oră de transfer a fost de 4,5410 lei/euro.

Potrivit dealerilor, valutele ţărilor vecine înregistrau, de asemenea, interes redus la tranzacţionare la începutul zilei.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat miercuri un curs de referinţă în creştere cu 1,38 bani, la 4,5454 lei/euro, reprezentând maximul ultimelor şase săptămâni.

Cursul de referinţă pentru dolar a urcat cu 0,69 bani, de la 3,4665 lei/dolar la 3,4734 lei/dolar. În acelaşi timp, rata oficială pentru francul elveţian a crescut nesemnificativ, de la 3,7405 lei/franc la 3,7406 lei/franc.

Cursurile de referinţă leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.

Dobânzile pentru sumele atrase pe termen de o zi au continuat să coboare uşor, la 5,25 – 5,75%.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...