Cursul a revenit sub 4,49 lei/euro spre finalul sesiunii interbancare

Cotaţiile monedei naţionale au revenit sub 4,49 lei/euro spre finalul sesiunii interbancare locale, deşi dimineaţă cotaţiile au urcat peste 4,51 lei/euro, evoluţia leului fiind în linie cu cea a valutelor din regiune, potrivit dealerilor.
Economica.net - mie, 19 iun. 2013, 14:20
Cursul a revenit sub 4,49 lei/euro spre finalul sesiunii interbancare

În jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,4850 – 4,4880 lei/euro, aproape de nivelul de la închiderea de marţi.

La deschiderea şedinţei, băncile au cotat euro la 4,4890 – 4,4920 lei/euro, iar primele transferuri au dus cursul până la un maxim de 4,5110 – 4,5130 lei/euro.

Ulterior, cursul a început să scadă, iar minim zilei a fost atins chiar la finalul şedinţei, la 4,4850 lei/euro.

Valutele din regiune afişau şi ele creşteri uşoare, investitorii aşteptând rezultatul unei şedinţe de două zile a Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, care va lua sfârşit miercuri.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs de referinţă în creştere cu 1,91 bani, la 4,4992 lei/euro. În sesiunea de marţi, cursul a fost de 4,4801 lei/euro.

Pentru dolarul american, BNR a publicat un curs de 3,3602 lei/dolar, în creştere cu 1,21 bani.

În acelaşi timp, rata de schimb pentru francul elveţian a urcat la 3,6496 lei/franc, de la 3,6419 lei/franc în sesiunea precedentă.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile practicate de băncile comerciale pentru plasamentele pe termen de o zi au rămas la un nivel redus, de 2,01-2,51%, iar randamentele cu scadenţa la o săptămână se plasau la 3,05 – 3,55% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru refugiații din Ucraina
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru ...
Guvernul a prelungit cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024, prin ordonanţă de urgenţă, perioada până la care pot fi acordate sumele forfetare pentru acoperirea costurilor de masă şi......
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă ...
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...