Cursul a scăzut aproape de 4,43 lei/euro, în prima oră a şedinţei interbancare de marţi

Cursul de schimb a scăzut aproape de 4,43 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare de marţi, într-o piaţă liniştită şi cu volume de tranzacţionare în media celor înregistrate în perioada de vară, potrivit dealerilor.
Economica.net - mar, 02 iul. 2013, 07:32
Cursul a scăzut aproape de 4,43 lei/euro, în prima oră a şedinţei interbancare de marţi

La deschidere, cursul a fost la 4,4465 – 4,4475 lei/euro, respectiv cu 0,23 – 0,4 bani sub nivelurile de luni din jurul orei 16:30, de 4,4488 – 4,4515 lei/euro.

Ulterior, paritatea a continuat să scadă, iar în jurul orei 10:15 euro era cotat la 4,4335 – 4,4345 lei. Astfel, leul s-a întărit cu 0,3% în raport cu euro.

„Volumele de tranzacţionare sunt în media unei şedinţe obişnuite pentru perioada de vară. Sunt ordine plasate în numele companiilor clienţi”, a afirmat un dealer.

După prima oră a şedinţei interbancare de la Bucureşti, zlotul şi forintul se întăreau cu aproximativ 0,1% în raport cu euro.

Cursul de referinţă leu/euro anunţat luni de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut de la 4,4588 lei/euro la 4,4501 lei/euro.

Pentru dolarul american, banca centrală a publicat un curs de 3,4094 lei/dolar, cu 0,57 bani sub şedinţa anterioară, când paritatea a stagnat la 3,4151 lei/dolar.

Leul s-a apreciat uşor şi în raport cu francul elveţian, cursul de schimb coborând de la 3,6123 lei/franc la 3,6070 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile practicate marţi dimineaţă de băncile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi sunt de 5,25% – 5,75% pe an, după ce luni au fost la 5,25% – 5,5% pe an. Dobânzile sunt, astfel, peste rata dobânzii de politică monetară a BNR, care începând de marţi este de 5% pe an.

Consiliul de Administraţie al BNR a decis, luni, reducerea dobânzii de politică monetară, de la 5,25% pe an la 5% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei....
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani vor primii elevii
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani ...
Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare ...