Cursul a scăzut uşor sub 4,4700 lei/euro în prima oră a şedinţei

Cursul de schimb a scăzut uşor în prima oră a şedinţei interbancare de luni şi a ajuns la 4,4670 - 4,4690 lei/euro, într-o piaţă cu volume reduse de tranzacţionare şi în care dealerii cred că BNR ar putea interveni din nou pentru a nu lăsa rata de referinţă să atingă un nou maxim istoric.
Economica.net - lun, 25 iun. 2012, 07:43
Cursul a scăzut uşor sub 4,4700 lei/euro în prima oră a şedinţei

Paritatea leu/euro a deschis ziua la 4,4710 – 4,4730 unităţi, în imediata apropiere a ultimelor cotaţii de vineri, de 4,4705 – 4,4739 lei/euro.

Ulterior, cursul a început să scadă uşor şi a coborât sub nivelul de 4,4700 lei/euro. Astfel, în jurul orei 10:00 băncile cotau euro la 4,4670 – 4,4690 lei, cu 0,35 – 0,49 bani sub închiderea şedinţei precedente.

„Piaţa este în continuare amorţită, volumele de tranzacţionare sunt foarte reduse, astfel că orice ordin ceva mai mare mişcă vizibil cursul. Majoritatea jucătorilor se aşteaptă ca BNR să intervină indirect din nou aproape de mijlocul şedinţei, pentru ca apoi să anunţe cursul de referinţă tot sub maximul istoric (de 4,4662 lei/euro, atins în data de 24 mai – n.r.). Se merge pe ideea «De ce să cumpăr euro acum, când pot cumpăra mai ieftin spe mijlocul zilei, când BNR ar putea vinde mai ieftin?»”, a afirmat un dealer.

După prima oră a şedinţei de la Bucureşti, zlotul şi forintul erau în stagnare în raport cu euro.
Cursul de referinţă anunţat vineri de Banca Naţională a României (BNR) a crescut cu 0,2 bani, la 4,4655 lei/euro, şi s-a apropiat de nivelul maxim istoric atins pe 24 mai, de 4,4662 lei/euro.

Pentru dolar, cursul a urcat mai puternic, cu 3,88 bani, la 3,5590 lei/dolar, în timp ce paritatea oficială leu/franc elveţian a avansat de la 3,7163 lei/franc la 3,7183 lei/franc.

Cursurile de referinţă leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.

Dobânzile practicate luni dimineaţă de bănci pentru depozitele cu scadenţa la o zi au crescut la 5% – 5,5% pe an, de la nivelurile de vineri, de 1,5% – 1,99% pe an. Evoluţia este determinată de băncile care încep să constituie rezervele minime obligatorii cerute de BNR odată cu începerea unei noi perioade de rezervă.

Te-ar mai putea interesa și
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, iar o metodologie aflată în consultare publică prevede......
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ...