Cursul a urcat aproape de 4,33 lei/euro la finalul sesiunii

Cotaţiile monedei naţionale au urcat aproape de 4,33 lei/euro spre finalul sesiunii interbancare, în linie cu valutele din regiune, potrivit dealerilor.
Economica.net - mar, 30 apr. 2013, 14:10
Cursul a urcat aproape de 4,33 lei/euro la finalul sesiunii

În jurul orei 16:30, operaţiunile se perfectau la 4,3285 – 4,3290 lei/euro, peste nivelurile de la aceeaşi oră de luni, de 4,3180 – 4,3210 lei/euro.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,3200 – 4,3220 lei, iar cotaţiile au urcat treptat, pe volume modeste. Nivelul maxim al zilei a fost de 4,33 lei/euro, atins spre finalul zilei.

Dealerii spun că leul a înregistrat o corecţie uşoară, în line cu evoluţia unor valute din regiune, după aprecierile vizibile din ultima săptămână.

Aprecierea înregistrată de moneda naţională în ultimele zile a fost susţinută de vânzările de valută ale jucătorilor străini, care au cumpărat titluri de stat în lei, potrivit dealerilor. Randamentele titlurilor de stat în lei a scăzut constant în ultima perioadă, atingând valori minime istorice, în linie cu evoluţia activelor din regiune.

Interesul din ultimele trei săptămâni pentru titlurile în lei a fost susţinut şi de recomandările analiştilor de la BNP Paribas şi Societe Generale, care indicau cumpărarea de obligaţiuni guvernamentale româneşti, anticipând o evoluţie pozitivă în piaţă şi scăderea randamentelor pentru titlurile aflate în circulaţie.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat marţi un curs de referinţă de 4,3237 lei/euro, în creştere cu 0,13 bani faţă de nivelul de luni, când rata de schimb s-a situat la cel mai redus nivel întregistrat timp de un an şi patru luni.

În sesiunea precedentă, cursul a fost de 4,3224 lei/euro.

Pentru dolarul american, banca centrală a anunţat un curs de 3,3075 lei/dolar, în creştere de la 3,3040 lei/dolar. Rata de schimb pentru francul elveţian a urcat la 3,5320 lei/franc.

Cotaţiile leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile practicate marţi de băncile comerciale pentru depozitele în lei atrase pe termen de o zi au crescut la 4,16 – 4,66% pe an, de la 3,93 – 4,43% pe an luni. Randamentele la o săptămână s-au plasat la 4 – 4,5%.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...