Cursul a urcat peste 4,39 lei/euro spre finalul zilei

Cotaţiile monedei naţionale au urcat peste 4,39 lei/euro spre finalul sesiunii interbancare de miercuri, într-o piaţă apatică, în care cererea de valută a venit în pricipal de la băncile locale, care constituie provizioane la început de lună.
Economica.net - mie, 06 feb. 2013, 15:11
Cursul a urcat peste 4,39 lei/euro spre finalul zilei

În jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,3880 – 4,3910 lei/euro, cu peste un ban mai sus faţă de nivelul de la închiderea sesiunii de marţi, când moneda unică a fost cotată la 4,3780 – 4,3790 lei.

La deschidere, euro a fost schimbat pentru 4,3780 – 4,3800 lei, cel mai redus nivel al zilei, după care rata de schimb a început să urce treptat. Maximul zilei s-a plasat la 4,3960 lei/euro.

Dealerii spun că achiziţiile de euro au fost realizate în special de unele bănci care îşi constituie provizioane la început de lună, însă volumele de tranzacţionare au fost reduse.

Valutele din regiune afişează evoluţii mixte la ora transmiterii ştirii.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs de referinţă de 4,3852 lei/euro, în creştere cu 0,88 bani faţă de marţi, de la 4,3764 lei/euro.

Pentru moneda americană, referinţa a urcat cu 0,83 bani, de la 3,2321 lei/dolar la 3,2404 lei/dolar. În acelaşi timp, referinţa pentru francul elveţian a scăzut uşor, de la 3,5553 lei/franc la 3,5503 lei/franc.

Cursurile leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.

Dobânzile pentru plasamentele cu scadenţă la o zi au urcat uşor, de la 5,58 – 6,08% la 5,61 – 6,11%, iar randamentele la o săptămână au rămas la 5,56 – 6,06%.

Te-ar mai putea interesa și
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul gestionării ambalajelor și deșeurilor de ambalaje la nivel național,......
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general ...
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...