Cursul fluctua sub 4,42 lei/euro la finalul sesiunii

Moneda naţională a recuperat terenul pierdut în prima parte a zilei, iar cotaţiile s-au întors sub 4,42 lei/euro, în linie cu evoluţia pozitivă înregistrată şi de valutele din regiune, după pierderile masive din zilele precedente.
Economica.net - joi, 10 mai 2012, 14:29
Cursul fluctua sub 4,42 lei/euro la finalul sesiunii

În jurul orei 16:30, băncile cotau euro la 4,4155 – 4,4183 lei, în scădere de la 4,4240 – 4,4260 lei, nivel consemnat la finalul sesiunii de miercuri.

Primele schimburi ale zilei s-au realizat la 4,4175 – 4,42 lei/euro, însă în prima parte a zilei rata de schimb a atins un maxim de 4,4260 lei/euro.

Cu puţin timp înainte de ora 13:00, când BNR anunţă cursul de referinţă, cotaţiile au început să coboare şi au oscilat sub 4,42 lei/euro.

Potrivit dealerilor, BNR a fost prezentă şi joi indirect în piaţă, prin vânzare de euro, pentru a tempera creşterea cotaţiilor, în condiţiile în care leul a fost supus unui nou val de presiuni de depreciere în prima parte a zilei.
Valutele din regiune afişau câştiguri de până la 0,6%, susţinute de revenirea pieţelor de acţiuni din Europa şi SUA.
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,4165 lei/euro, foarte aproape de maximul istoric. Maximul istoric, de 4,4168 lei/euro, a fost anunţat pe 2 mai, la acea dată jucătorii fiind îngrijoraţi de incertitudinile legate de măsurile pe care le va adopta noul executiv, după căderea Guvernului Ungureanu.
Moneda naţională a atins joi un nou maxim începând cu 16 ianuarie şi faţă de dolar, referinţa urcând cu 1,1 bani, la 3,4141 lei/dolar. La data menţionată, referinţa s-a situat la 3,4245 lei/dolar.

Pentru francul elveţian, referinţa a urcat nesemnificativ, de la 3,6765 lei/franc la 3,6769 lei/franc, un nou maxim din 5 septembrie. La acea dată, francul a fost cotat la 3,8133 lei.

Băncile comerciale practicau joi dimineaţă dobânzi de 3,79 – 4,29%, în scădere de la 3,84 – 4,34% pe an pentru plasamentele pe termen de o zi. Totodată, au scăzut uşor şi dobânzile practicate pentru plasamentele cu scadenţă la o săptămână, de la 3,93 – 4,43% la 3,88 – 4,38%.

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor de penetrație la Prelungirea Ghencea și......
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...