Cursuri gratuite de internet pentru bunici la mall. Vezi unde

Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO), unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail și centre comerciale din România, a lansat în două dintre cele patru proiecte pe care le deţine în România, cursuri gratuite de utilizare a calculatorului şi internetului pentru persoanele cu vârste de peste 50 de ani.
Economica.net - mie, 19 dec. 2012, 11:58
Cursuri gratuite de internet pentru bunici la mall. Vezi unde

Programul “Silver Surfer” este similar modelului britanic şi are în vedere instruirea gratuită a generaţiei a treia în ceea ce priveşte utilizarea eficientă a calculatorului şi navigarea pe internet. Trainingurile vor fi realizate cu ajutorul mijloacelor logistice ARGO şi vor implica voluntari.

Orice persoană cu vârsta de peste 50 de ani are acces gratuit la programul “Silver Surfer”, care a demarat pe 15 decembrie.  Într-o primă etapă, cursurile vor fi organizate în Shopping City Suceava şi Era Shopping Park Iaşi, iar ulterior programul va fi extins şi în Era Shopping Park Oradea şi Shopping City Sibiu.

“Prin cursurile săptămânale Silver Surfer, vârstnicii vor putea dobândi abilităţile necesare şi încrederea de a folosi singuri calculatorul şi de a naviga pe internet. Milioane de români sunt plecați la muncă în străinătate sau au emigrat, având rude care au rămas în România- între care aproape întotdeauna se află părinții și bunicii, iar comunicarea prin internet este esențială în aceste cazuri”, a arătat Graham Kilbane, COO Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO).

Cursurile încep cu noţiunile de bază privind calculatorul, tastatura, mouse-ul şi alte periferice şi merg până la învăţarea modului în care se trimite o felicitare electronică şi se pot contacta prieteni sau colegi pe Facebook. Seniorii vor învăţa să navigheze pe internet, să îşi seteze un cont de e-mail, să trimită şi să primească e-mailuri text sau cu ataşament, precum şi să discute cu familia sau prietenii din întrega lume prin intermediul Skype, de exemplu.

“Nu este niciodată prea târziu să foloseşti computerul sau internetul. Astăzi smartphone-urile, tabletele şi PC-urile sunt mult mai uşor de folosit. Tatăl meu a cumpărat primul laptop la vârsta de 73 de ani şi regulat mă contactează prin e-mail sau facetime. De asemenea, cel mai în vârstă utilizator Facebook este Florence Detlor – 101 ani, iar Les Loken a postat pe Youtube amintiri fascinante despre al doilea război mondial”, a precizat Graham Kilbane.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...