Curtea Constituţională decide cine merge la Consiliul European

Premierul Victor Ponta a sosit, miercuri, la Curtea Constituţională, unde se va discuta sesizarea depusă de preşedintele Traian Băsescu privind reprezentarea la Bruxelles. Premierul a venit însoţit de miniştrii Mircea Duşa şi Titus Corlăţean.
Economica.net - mie, 27 iun. 2012, 07:06
Curtea Constituţională decide cine merge la Consiliul European

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că miercuri dimineaţă va merge la Curtea Constituţională, unde se discută sesizarea depusă de preşedintele Traian Băsescu privind reprezentarea la Bruxelles, iar joi va pleca la Consiliul European.

Ponta a spus, întrebat dacă va ţine cont de decizia pe care Curtea o va adopta miercuri privind reprezentarea la Bruxelles, că el trebuie să ţină cont de ceea ce a decis Parlamentul.

„Dacă Curtea va decide că există un conflict între Parlament şi preşedinte, nu sunt eu cel care trebuie să-l rezolv. (…) Guvernul nu se află în conflict cu preşedintele pe această temă. Dacă preşedintele se declară nemulţumit de declaraţia Parlamentului, atunci poate să ceară Curţii constatarea unui conflict între Parlament şi preşedinte”, a spus Ponta.

Întrebat ce face dacă preşedintele merge la Consiliu, Ponta a răspuns: „Eu merg joi la Bruxelles. Mâine discutăm în Guvern ultimele propuneri primite. Eş vrea să discut şi cu preşedintele dacă va mai fi timp care sunt poziţiile României, pentru că nu vreau să merg acolo doar cu poziţia Guvernului sau a Parlamentului. Ar fi foarte bine să fie o poziţie coordonată şi cu preşedintele”.

Ponta a spus că şi-ar fi dorit să meargă împreună cu preşedintele la Consiliu, dar acest lucur nu este posibil din cauza deciziilor anterioare luate de forul european privind reprezentarea.

Întrebat dacă se va mai întâlni cu preşedintele pentru a discuta pe această temă, Ponta a răspuns: „Nu ştiu. Dacă există timp în program, sigur. Eu sunt dispus la dialog instituţional”.

Preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională cu privire la conflictul juridic de natură constituţională privind reprezentarea României la Consiliul European, sesizarea urmând să fie discutată miercuri.

Curtea Constituţională a confirmat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Băsescu a formulat o sesizare pe acest subiect, care va fi discutată, miercuri, 27 iunie.

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...