Curtea de Apel București a anulat decizia Consiliului Concurenţei de sancționare a Electrolux România

Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea în anulare înaintată de Electrolux România şi a anulat în totalitate, prin intermediul unei hotărâri pronunţate vineri, 13 noiembrie, Decizia 10/2014 a Consiliului Concurenţei, anunţă Casa de Avocatură Muşat & Asociaţii.
Economica.net - mie, 18 nov. 2015, 18:53
Curtea de Apel București a anulat decizia Consiliului Concurenţei de sancționare a Electrolux România

Prin Decizia 10/2014 Consiliul Concurenței a sancționat entitățile cu activitate pe piața locală a celor mai mari producători de electrocasnice (Arctic, Electrolux, Philips, Whirpool, Indesit, Bosch, Gorenje și Candy Hoover) pentru două presupuse înțelegeri anticoncurențiale în legătură cu campaniile „buy-back” de electrocasnice desfășurate sub egida asociației ROREC.

Campaniile „buy-back” pemiteau consumatorilor să beneficieze de un discount la achiziția unui aparat electrocasnic nou și eficient din punct de vedere energetic dacă predau un deșeu electrocasnic poluant odată cu achiziția. În acest fel s-a reușit contribuirea în mod semnificativ la atingerea gradului de colectare de deșeuri electrocasnice asumat de către România în momentul aderării la Uniunea Europeană și, totodată, evitarea demarării unei proceduri de infringement contra României. Ulterior intervenţiei Consiliului Concurenței acest tip de campanii a încetat.

În acțiunea privind anularea deciziei Electrolux România a fost reprezentată de către Muşat & Asociaţii. Toate cele 8 întreprinderi sancționate au cerut în instanță anularea deciziei, soluția cu privire la Electrolux fiind însă singura pronunțată de către instanță până la acest moment.

Anca Buta Muşat, Avocat Asociat, coordonatoarea echipei care a instrumentat cazul, a precizat că: „Dincolo de rezultat, este deosebit de semnificativ faptul că instanța, prima care s-a pronunțat cu privire la legalitatea Deciziei 10/2014, a avut răbdarea și disponibilitatea de a analiza un probatoriu deosebit de complex pentru lămurirea unor probleme de fapt și de drept dificile, lucru cu atât mai de apreciat cu cât vorbim de o instanță cu un grad foarte mare de încărcare”.

Te-ar mai putea interesa și
Oficial: Renault a vândut divizia din Rusia către municipalitatea din Moscova și NAMI
Oficial: Renault a vândut divizia din Rusia către municipalitatea din Moscova și NAMI
Consiliul de Administrație al grupului Renault a aprobat în unanimitate semnarea acordurilor de vânzare a 100% dintre acțiunile Renault Rusia către „entitatea Moscova City” și a......
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 16.05.2022
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 16.05.2022
Cursul euro/leu a început săptămâna aproape de nivelul anunţat vineri de BNR.
HP CEE cedează firmei HP The Hague BV dreptul de proprietate asupra 99,9915% din firma HP Enterprise Romania pentru 10,94 de milioane de euro
HP CEE cedează firmei HP The Hague BV dreptul de proprietate asupra 99,9915% din firma HP Enterprise Romania pentru 10,94 ...
HP Central Eastern Europe (HP CEE) cedează dreptul de proprietate deţinut în societatea HP Enterprise Romania firmei HP ...
Trenurile din Elveția ajung la timp datorită unui sistem dezvoltat de IT-iștii români. ”Are un grad de automatizare mare, uneori dispecerul stă la masă și se plictisește”
Trenurile din Elveția ajung la timp datorită unui sistem dezvoltat de IT-iștii români. ”Are un grad de automatizare ...
Punctualitatea celor 1.000 de trenuri care circula zilnic în Elveția este bine cunoscută, dar puțini știu că acest ...