Curtea de Conturi încă mai împiedică Transelectrica să se protejeze de riscul valutar prin hedging

Managerii Transelectrica încă nu pot derula operaţiuni de hedging valutar, prin care să-şi protejeze veniturile de riscul cursului valutar şi nu numai, din cauza opoziţiei Curţii de Conturi, potrivit răspunsurilor oficialilor companiei la întrebările ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - joi, 16 ian. 2014, 16:45
Curtea de Conturi încă mai împiedică Transelectrica să se protejeze de riscul valutar prin hedging

„Nu există reglementări contabile care să ne împiedice să derulăm operaţiuni de hedging. Folosim însă alte metode”, a declarat Ştefan Bucătaru, preşedintele directoratului Transelectrica, răspunzând unei întrebări ECONOMICA.NET.

Prin oreraţiunile de hedging cu instrumente derivate, companiile se protejează de riscul variaţiilor valutare defavorabile.

Mulţi investitori şi analişti de pe piaţa de capital invocă nesiguranţa profiturilor Transelectrica (TEL), din cauză că firma are credite substanţiale în valută, dar majoritatea copleşitoare a veniturilor este în lei.

Şi acţiunile TEL au de suferit din cauza lipsei operaţiunilor de protejare a riscului valutar, iar nemulţumirea investitorilor este alimentată şi e faptul că , altfel, profitabilitatea investiţiei în TEL ar fi destul de previzibilă, veniturile sale datorându-se unor binecunoscute tarife administrate de stat.

Însăşi agenţia de rating Moody’s a avertizat compania, al un moment dat, că se expune astfel riscului valutar.

„Hedgingul poate duce şi la majorarea pierderilor”, a încercat, formal, Ştefan Bucătaru să explice situaţia, răspunzând unei întrebări ECONOMICA.NET, la lansarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a obligaţiunilor companiei.

Totuşi, „nu facem operaţiuni de hedging de mai mulţi ani, din cauza unei opinii a Curţii de Conturi, care nu le agrează”, potrivit oficialilor Transelectrica.

Companiile private se protejează, însă,  cu mare succes,  împotriva riscurilor de evoluţie defavorabilă a cursurilor valutare şi a preţurilor.

Petrom este unul dintre exemplele ilustre. Într-unul din anii crizei a reuşit să obţină profit mai ales din cauza operaţiunilor de hedging.

Petrom (SNP) a înregistrat un profit net de 506 milioane de  lei în primul trimestru al anului 2009, dar aproape o treime din acest profit a fost câştigul obţinut din operaţiunile de hedging-ul pe preţul barilului de ţiţei, făcute încă din 2008.

Este greu să explici unui investitor mare la Londra de ce o companie de talia Transelectrica nu face hedging valutar, căci automat te plasează în altă lume”, declara, pentru #economica”, Dan Weiler, managerul consorţiului de intermediere al ofertei publice de anul trecut de vânzare a acţiunilor statului la Transelectrica, cu ocazia prezentării ofertei de acum aproape doi ani.

Beneficiile operaţiunilor de hedging se văd la sfârşitul perioadei de creditare, dar între timp ele pot apărea ca pierderi, pe care Curtea de Conturi, sau alte controale în general, le acuză. Am căutat explicaţii oficiale despre cum ar trebui să se facă înregistrările contabile, dar nimeni nu a garantat că nu vom avea probleme“, declara cu aceeaşi ocazie Marian Gheoghiţă, directorul financiar de atunci al Transelectrica.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală care pot apărea în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, susţine......
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că a reuşit, ...
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme electrice
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme ...
Renault a avut discuţii săptămâna aceasta cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi privind colaborarea în domeniile automobilelor ...