1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Curtea de Conturi: 69 de angajaţi de la Drumuri au beneficiat ilegal de sporuri de până la 75% din salariu

Un număr de 69 de angajaţi ai Companiei de Drumuri au primit nejustificat sporuri de până la 75% din salariu în 2015, potrivit unui raport al Curţii de Conturi. Prejudiciul adus astfel companiei se ridică la 725.000 lei, conform echipei de control.

17 mar, 2017 | ECONOMICA.net

Cei 69 de angajaţi care au primit sporuri de până la 75% din salariul de bază au fost implicaţi doar fictiv în proiecte de infrastructură rutieră cu finanţare externă, reiese din raport.

Curtea de Conturi a constatat anul trecut, cu ocazia unui control, că 69 de angajaţi din CNADNR Central (actuala CNAIR) au beneficiat în mod nejustificat de majorări salariale de până la 75% în 2015. Drept urmare, bugetul Companie Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost prejudiciat cu 725.000 lei, potrivit raportului Curţii de Conturi.

Mai mult, echipa de control pune sub semnul întrebării sporurile acordate altor 238 de angajaţi de la Drumuri pentru diverse proiecte cu finanţare externă.

Din cauză că CNAIR nu le-a pus la dispoziţie perioada în care s-au desfăşurat proiectele în care au fost implicate echipele care au beneficiat de acele sporuri, auditorii Curţii de Conturi susţin că nu au putut stabili dacă suma de 3,23 milioane de lei plătită celorlalţi 238 de salariaţi pentru diverse proiecte în 2015 se justifică sau nu.

Reprezentanţi ai Grupului de Iniţiativă pentru Restructurarea şi Reprofesionalizarea Companie de Drumuri (GIRR) susţin că „deciziile de majorare au fost date în mod arbitrar pentru foarte multe persoane, care nu au dat în viaţa lor vreo semnătură pe proiecte cu fonduri europene/IFI".

Pe de altă parte, în cazurile unor persoane care au muncit efectiv pentru asemenea proiecte s-au dat procente derizorii. "Există o persoană în CNAIR Central care ia un procent de 1% majorare la salariu", susţin membrii GIRR.

ECONOMICA.NET a transmis o solicitare CNAIR cu privire la modul cum va fi recuperat prejudiciul constatat în raportul Curţii de Conturi.

CNAIR, fosta CNADNR, are circa 6.000 de angajaţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO