1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Companii

Curtea Federală de Audit din Germania sfătuieşte Guvernul să-şi vândă participaţia la Deutsche Telekom

Germania ar trebui să-şi vândă participaţia de 31,9% pe care o deţine la fostul monopol de telecomunicaţii Deutsche Telekom şi în schimb ar trebui să păstreze controlul la reţeaua feroviară din Germania, a declarat luni un înalt oficial de la Bundesrechnungshof (instituţia supremă de audit din Germania) într-un interviu acordat cotidianului Die Welt, transmite Reuters.

12 mai, 2014 | Agerpres

Statul german are o participaţie directă de 14,5% la Deutsche Telekom, acţionarul majoritar la OTE, şi un alt pachet de 17,4% deţinut de banca de stat KfW. Participaţia statului german la Deutsche Telekom este evaluată în prezent la aproximativ 18 miliarde de euro.

'Telefonia nu mai este în prezent o sarcină de interes public', a declarat vice-preşedintele Bundesrechnungshof, Christian Ahrendt pentru Die Welt. 'Pe această piaţă există o concurenţă bună şi inovativă' şi în consecinţă statul ar trebui să-şi pună întrebarea dacă mai există un interes public în implicarea sa iar dacă nu mai este nevoie atunci aceste participaţii trebuie vândute, a adăugat Christian Ahrendt.

În schimb, Ahrendt a apreciat că Germania ar trebui să păstreze controlul asupra infrastructurii feroviare a ţării. 'Ar fi o greşeală separarea reţelei feroviare de către Deutsche Bahn şi privatizarea ei', a declarat Christian Ahrendt. Potrivit acestuia chiar dacă unele linii ferate din estul ţării nu sunt profitabile ele rămân, în continuare, importante pentru regiune.

În ierahia autorităţilor federale din Germania, Bundesrechnungshof are acelaşi statut ca şi biroul preşedinţiei, Cancelaria federală şi departamentele Guvernului federal.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, care la rândul său deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO