Cuvântul anului 2012 în SUA: „hashtag”

Cuvântul 'hashtag', folosit pe Twitter pentru a se referi la eticheta care grupează comentarii despre aceeaşi arie tematică, a fost ales cuvântul anului 2012 în SUA de către American Dialect Society, semnalează, luni, EFE.
Economica.net - mar, 08 ian. 2013, 20:43
Cuvântul anului 2012 în SUA:

Pe Twitter şi în alte locuri, aşa-numitele ‘hashtag au creat tendinţe sociale instantanee, fiind capabile să răspândească mesaje despre chestiuni care merg de la politică la cultura pop’, a semnalat, într-un comunicat, Ben Zimmer, preşedinte al New Words Committee din cadrul American Dialect Society.

‘Hashtag’ defineşte acel cuvânt care, precedat de simbolul #, arată categoria tematică, ceea ce facilitează căutarea de comentarii pe internet.

În 2012, cele mai căutate au fost cele referitoare la marile evenimente ale actualităţii, precum #London2012, în contextul Jocurilor Olimpice, #Obama şi #Romney, datorită candidaturilor lor la preşedinţia SUA, #WhitneyHouston, în urma decesului cunoscutei cântăreţe.

Deşi acest cuvânt se foloseşte de mai mulţi ani pe Twitter, ‘în acest an a devenit un fenomen cu adevărat ubicuu’, a semnalat Zimmer, care a subliniat că aşa-numitele ‘hashtag’ au ajuns să fie incluse şi în limbajul oral.

‘Uneori, într-o conversaţie, cineva foloseşte un ‘hashtag’ pentru a introduce un concis metacomentariu despre ceea ce s-a spus’, a adăugat Zimmer.

În cursa pentru titlul de cel mai popular cuvânt al anului, ‘hashtag’ a devansat alţi termeni foarte des auziţi în 2012, precum ‘Gangnam Style’ sau ‘YOLO’. Cuvântul anului 2010 a fost ‘Twitter’, iar cel al anului 2011 – ‘Occupy’.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rauno Kakko, COO la Pehart Grup: Pentru că în România nu mai există școli care să pregătească specialiști în industria hârtiei, trebuie să-i formăm noi
Rauno Kakko, COO la Pehart Grup: Pentru că în România nu mai există școli care să pregătească specialiști în industria ...
„Este foarte dificil să găsești oameni cu experiență. Pentru că în România nu mai există școli care să pregătească ...
Rusia şi China mai fac un pas către construcţia unui gazoduct care va traversa Mongolia
Rusia şi China mai fac un pas către construcţia unui gazoduct care va traversa Mongolia
Rusia şi China au făcut marţi încă un pas către realizarea unui gazoduct care va traversa teritoriul Mongoliei, după ...
Începe vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani
Începe vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani
Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vor putea fi imunizaţi anti-COVID începând de miercuri în centre dedicate.