Dacia a majorat de astăzi prețul modelului Spring în România

Începând cu 8 noiembrie, Dacia a majorat prețurile singurei versiuni a modelului Spring disponibilă în România.
Robert Stan - lun, 08 nov. 2021, 09:42
Dacia a majorat de astăzi prețul modelului Spring în România

Zvonuri privind o iminentă majorare a prețurilor pentru singurul model electric al gamei Dacia, Spring, au apărut încă de la sfârșitul lunii octombrie.

La circa opt luni de la debutul comenzilor și la doar o lună după debutul livrărilor, oficialii Dacia au decis că este momentul să adauge câteva sute de euro celui mai „în vogă” model al mărcii românești.

Dacă în luna martie a acestui an Dacia anunța că mult-așteptatul preț al modelului electric Spring – care, la acea vreme, putea fi doar rezervat contra unei taxe modice – este de 18.100 de euro (TVA inclusă), oricine încearcă să comande, începând de astăzi, 8 octombrie 2021, același vehicul va avea surpriza de a găsi pe site-ul producătorului un preț minim de 19.100 de euro.

Prețul este, desigur, aferent versiunii Comfort Plus, singura disponibilă în prezent în oferta mărcii Dacia pentru România. O versiune cu un preț ceva mai mic, dar și mai slab echipată, este promisă de cei de la Dacia încă din momentul lansării campaniei de precomenzi.

Această a doua versiune Dacia Spring, Comfort, ar trebui să coste 16.800 de euro, însă nu există o dată clară pentru debutul acesteia pe piața din România. Cum comenzile pentru varianta mai scumpă încă depășesc oferta producătorului este de așteptat ca a doua versiune de echipare să întârzie până anul viitor.

Este important de menționat că, în timp ce în România modelul Dacia Spring a ajuns să coste minimum 19.100 de euro, în alte state, precum Slovacia, de exemplu, modelul similar celui comercializat la noi, Comfort Plus, costă doar 18.300 de euro. Mai mult chiar, în același stat este deja disponibilă versiunea Comfort al cărei preț este 16.700 de euro.

Cum nu suntem nici mai bogați decât slovacii și nici mai bine poziționați pe piața mașinilor electrice singura explicație plauzibilă pentru diferența de preț este legată de existența în România a unui program Rabla Plus foarte generos care permite clienților să cumpere Dacia Spring cu mai puțin de 10.000 de euro.

Cu o vârstă medie a parcului de autoturisme de 14 ani, cu doi ani și jumătate mai mică decât cea din România, Slovacia subvenționează achizițiile de mașini pur electrice cu 8.000 de euro, cu 2.000 de euro mai puțin decât România.

Există desigur, și piețe în care Dacia Spring este mai scumpă decât în România. În Italia, de exemplu, Dacia Spring Comfort Plus costă minimum 21.600 de euro, iar în Germania 21.790 de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...