Dacia a primit 200 comenzi pentru modelul Lodgy în România

Dacia a lansat modelul Lodgy în România, unde a primit deja 200 de comenzi, din cele 8.000 de cereri la nivel mondial, maşina urmând să fie prezentă, de joi, în showroom-uri.
Economica.net - mie, 06 iun. 2012, 10:35
Dacia a primit 200 comenzi pentru modelul Lodgy în România

„Până acum, peste tot în lume au fost lansate 8.000 de comenzi din partea clienţilor noştri. Până în prezent avem 200 de comenzi din partea clienţilor români, care nu au văzut maşina, ceea ce pentru noi reprezintă un vot de încredere”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Thomas Dubruel, directorul comercial Dacia.

Dacia Lodgy vizează un nou segment de clienţi, respectiv al familiilor, şi este primul model Dacia produs în afara României.

Maşina poate fi achiziţionată pe piaţa românească la preţuri începând de la 9.500 de euro, TVA inclus.

Dacia va derula în perioada 7-10 iunie o campanie de lansare a noului model.

„Cu Dacia Lodgy concretizăm dimensiunea internaţională a mărcii Dacia. Modelul este fabricat în Maroc, însă are genele mărcii Dacia”, a spus, la rândul său, Jerome Olive, directorul general al Dacia şi al Grup Renault în România.

Reprezentanţii Dacia nu au oferit cifre privind nivelul estimat al vânzărilor pentru noul model, dar au precizat că grupul are ambiţii foarte mari pe piaţa vest-europeană, iar pentru cea locală vizează poziţia de lider de segment.

Dacia Lodgy va fi comercializată la preţuri cuprinse între 9.500 şi 14.700 euro cu TVA şi va avea o garanţie de trei ani sau 100.000 km. Lodgy este fabricat la uzina de la Tanger, Maroc.

Alege aici culoarea, versiunea, dotările pentru Dacia Lodgy şi vezi cât costă

Lodgy este cea mai mare si mai spatioasa Dacia din istorie (4,50 lungime, fata de 4,31 m Duster si 4,47 Logan MCV). Ca pret, monovolumul se situează în gama Dacia între Logan si Duster, oferind mai mult spatiu decât Logan si Duster, un pret mai mare în comparatie cu berlina, dar mai mic fata de SUV.

Dacia Lodgy dispune de unul din cele mai încăpătoare portbagaje din segmentul său. Volumul acestuia ajunge la 2 617 dm3 în configuraţia cu două locuri, 827 dm3 în configuraţia cu cinci locuri şi 207 dm3 în configuraţia cu şapte locuri.

Lodgy oferă la interior numeroase spaţii de depozitare ce însumează un volum de până la 30 de litri. Merită remarcat spaţiul de depozitare foarte practic amplasat în partea superioară a planşei de bord, care oferă o capacitate de până la 3 litri.

Sistem de navigaţie şi multimedia

O noutate absolută în gama Dacia este sistemul de navigaţie şi multimedia (MEDIA NAV) disponibil în opţiune la un preţ imbatabil, de doar 300 € (TVA inclus). Sistemul cuprinde radio, USB şi priză jack, Bluetooth şi sistem de navigaţie integrat cu touch screen 7 inci (18 cm).

Din pagina de meniu pot fi accesate cu uşurinţă cele şase funcţii esenţiale: radio, multimedia, telefon, hartă, sistem de navigaţie, reglaje.

Tehnologia Bluetooth permite utilizarea telefonului handsfree, sincronizarea contactelor şi a istoricului apelurilor, precum şi ascultarea fişierelor muzicale de pe suporturi portabile.

Prizele USB şi jack permit conectarea unui Ipod sau a unui smartphone. Titlurile sunt afişate pe ecranul MEDIA NAV iar selectarea pieselor se face uşor fie pe touch screen, fie cu ajutorul satelitului de comandă de la volan.

Sistemul de navigaţie touchscreen intuitiv dispune atât de grafică 2D cât şi Birdview (3D). Datorită prizei USB şi a interfeţei web dedicate, clienţii pot completa şi actualiza conţinutul sistemului de navigaţie.

Lodgy oferă o a doua soluţie multimedia (în serie pentru nivelele de echipare Ambiance si Laureate), Dacia-Plug&Radio, 2 DIN, care cuprinde un radio CD cu Mp3, conexiune bluetooth, priză jack, USB şi satelit de comandă pe volan.

O altă noutate în gama Dacia îşi face apariţia pe modelul Lodgy: limitatorul de viteză, disponibil opţional pe versiunea Laureate. Acesta îi permite şoferului să stabilească o viteză de rulare pe care nu doreşte să o depăşească.

O altă tehnologie utilă disponibilă opţional, în acelaşi pachet cu limitatorul de viteză, este sistemul de asistenţă la parcarea cu spatele.

Lodgy propune ca noutate absolută în gama Dacia scaunele încălzite pentru locurile din faţă, disponibile opţional pe nivelul de echipare Laureate.

Gama cuprinde trei nivele de echipare – Acces, Ambiance şi Laureate – şi patru motorizări: două propulsoare pe benzină şi două motoare diesel.

Afacerile Automobile Dacia au crescut cu 15,5% anul trecut, de la 11,4 miliarde lei până la 13,17 miliarde lei, dar profitul net a înregistrat un regres de 8%, de la 300 milioane lei la 275,1 milioane lei.

În România, constructorul a comercializat în 2011 un număr de 30.734 de unităţi, aproape 50% din vânzări fiind realizate prin intermediul programului de reînnoire a parcului auto naţional. Pe plan internaţional, livrările au atins în 2011 nivelul de 297.144 de unităţi, principalele pieţe de export fiind Franţa şi Germania.

Portofoliul companiei mai include autovehicule în variantele Logan, Logan MCV, Logan VAN, Logan Pick-up, Dacia Sandero şi Dacia Duster, precum şi piese de schimb sau de prim montaj. Monovolumul Lodgy, lansat în martie, este primul model produs în afara României.

Dacia este a doua marcă a Renault, iar România reprezintă a şasea piaţă a grupului francez.

Te-ar mai putea interesa și
Acuzații serioase împotriva Quantic Lab din Cluj, specializată în testarea de jocuri video. Un raport susține că bug-urile din ‘Cyberpunk 2077’ nu au fost detectate deoarece clujenii au mințit compania producătoare
Acuzații serioase împotriva Quantic Lab din Cluj, specializată în testarea de jocuri video. Un raport susține că bug-urile ...
Jocul video Cyberpunk 2077, dezvoltat de CD Projekt Red din Polonia și lansat în decembrie 2020, a fost foarte așteptat de gameri, pentru că promitea o grafică senzațională, experiențe noi,......
Tribul Bakofeng, care are una dintre cele mai mari rezerve de platină din Africa, își vinde partea din mallurile Iulius din România
Tribul Bakofeng, care are una dintre cele mai mari rezerve de platină din Africa, își vinde partea din mallurile Iulius ...
RMH Property (RMH), o subsidiară a RMB Holdings, și al cărei cel mai mare acționar este fondul de investiții Royal Bakofeng ...
Moscova expulzează opt diplomați greci, din cauza livrărilor de arme făcute de Atena către Ucraina
Moscova expulzează opt diplomați greci, din cauza livrărilor de arme făcute de Atena către Ucraina
Rusia a anunţat luni expulzarea a opt diplomaţi greci, în special din cauza livrărilor de echipament militar din Grecia ...
Guvernul a adoptat noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene
Guvernul a adoptat noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene
Guvernul a adoptat în şedinţa de luni noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene şi stabilirea cadrului ...