1EUR = 4.8432 RON | Bucureşti 20 º

News

Dacia africană: Uzina din Maroc va produce aceleaşi modele ca şi cea din România

Uzina Renault de la Tanger va produce aceleaşi modele Dacia ca şi cea din România, pentru că cererea va creşte foarte mult în viitor. Reprezentanţii Renault spun că acest lucru nu trebuie să-i îngrijoreze pe români deoarece cncurenţa va stimula productivitatea ambelor uzine.

08 mar, 2012 | 0-100.ro

"Cererea va fi atat de mare pe viitor incat uzinele din Maroc si Romania vor ajunge sa produca aceleasi modele Dacia, a spus la salonul auto de la Geneva, Jean-Christophe Kugler, director pentru regiunea Euromed la Renault, conform 0-100.ro. El considera ca existenta unei concurente pentru uzina din Romania este un lucru pozitiv ce va stimula progresul si adauga ca Turcia produce masini la standarde de calitate extrem de bune.

“Uzina din Tanger este flexibila si productia de acolo va depinde de cerere. Sunt sigur ca pe viitor la uzinele din Tanger si Pitesti vor fi produse aceleasi modele fiindca cererea va fi atat de mare incat va fi nevoie de productia ambelor uzine”, spune Jean-Christophe Kugler, director pentru regiunea Euromed la Renault.

“Asta este un lucru bun pentru Romania fiindca mereu este bine sa ai un concurent. Marocanii si romanii se respecta reciproc, specialisti romani ajuta la lansarea uzinei din Tanger, iar experienta ne arata ca in sistemul de fabricatie al Renault toata lumea invata de la toata lumea si toti progreseaza”, e de parere oficialul Renault. Citeşte mai mult pe 0-100.ro

La Tanger se fabrică, momentan, doar Dacia Lodgy. Uzina din Maroc va fi cea mai competitiva fabrica a grupului Renault a promis seful Renault, Carlos Ghosn, înca din 2007, când a fost anuntat proiectul. Salariatii africani au cam jumatate din salariile de la Pitesti.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO