Dacia ar putea transforma Sandero Stepway într-un model de sine stătător

Directorul de marketing și vânzări al Dacia, Xavier Martinet, a dat de înțeles că, alături de viitoarele Duster și Bigster, Sandero Stepway ar putea deveni un crossover de sine stătător în gama producătorului.
Robert Stan - vin, 17 mart. 2023, 07:49
Dacia ar putea transforma Sandero Stepway într-un model de sine stătător

Într-o declarație oferită publicației britanice Auto Express, directorul de marketing și vânzări al mărcii Dacia din cadrul grupului Renault a menționat că designerii mărcii „încearcă de fapt să despartă Sandero de Sandero Stepway. (…) Simțim că există spațiu pentru a le diferenția mai mult, așa că acesta este ceva ce vom investiga”.

De asemenea, vorbind despre diferențierea tot mai mare dintre Sandero și Sandero Stepway, oficialul francez a explicat că „este una dintre întrebările pentru viitor. Ar trebui să continuăm treptat? Ar trebui să avem o diferență mai mare?”

Conform LifeNews.ro, pornind de la aceste declarații, jurnaliștii britanici consideră că Stepway ar putea deveni un SUV de mici dimensiuni, un așa-numit crossover, care ar trebui să ocupe locul rămas în gamă între Sandero și Duster. Cum viitoarea generație Duster va crește în dimensiuni față de modelul actual și va avea rolul de a atrage clienții dornici de aventură, iar Bigster va fi un SUV chiar mai mare destinat călătoriilor lungi și celor dornici de spațiu și comfort, în gama de produse Dacia va rămâne suficient spațiu pentru a plasa – între Sandero și Duster – un vehicul compact cu aspect de SUV.

Este interesant de menționat că posibilitatea includerii unui nou model în gama Dacia, între Sandero și Duster, a fost evocată cu doar câteva zile în urmă și de David Durand, designerul-șef al mărcii românești deținută de grupul Renault. Într-o discuție cu jurnaliștii francezi de la L`Argus, el a declarat că „explorează mai multe căi”.

Cu echipele sale, el studiază „segmentele în care Dacia ar putea avea legitimitate, unde putem oferi un produs care ne respectă ADN-ul și care are sens în modul de utilizare al clienților noștri”. Menționând că nu poate oferi o „direcție precisă”, Durand a recunoscut că „mai este loc de proiecte noi”, iar la întrebarea directă dacă acest loc se află între Sandero și Duster designerul a răspuns misterios „da, cred că da”.

În acest context, este foarte posibil ca în viitorul nu foarte îndepărtat, gama Dacia să fie compusă, de la mic la mare, din modelele Spring, Sandero, Stepway, Duster, Jogger și Bigster. Până la un punct, în această listă trebuie inclus și modelul Logan care este destinat doar anumitor piețe.

În privința designului viitorului model plasat între Sandero și Duster, este de așteptat ca acesta să aibă o parte frontală asemănătoare cu cea a actualelor Sandero și Logan, dar restul caroseriei va împrumuta din elementele prezente pe viitoarele SUV-uri Duster și Bigster.

Despre gama de propulsoare sunt și mai puține elemente concrete, însă, dat fiind faptul că Dacia va încerca să mențină motoarele termice în gamă cât de mult posibil, o variantă electrică nu este, deocamdată, de luat în calcul. În schimb viitorul crossover Dacia ar putea beneficia de sistemele de propulsie pe care le va utiliza și Renault odată cu intrarea în vigoare a normelor Euro 7, dar și de evoluții ale actualelor sisteme duale benzină – GPL, atât de apreciate de clienții mărcii.

Te-ar mai putea interesa și
Şeful ASF, despre City şi Euroins: Ambele erau Muma Pădurii pentru populaţie. Nu-şi doreşte nimeni să ţină nişte companii care fac ilegalităţi
Şeful ASF, despre City şi Euroins: Ambele erau Muma Pădurii pentru populaţie. Nu-şi doreşte nimeni să ţină nişte ...
Cele două companii care au intrat în faliment, City Insurance şi EuroIns, erau Muma Pădurii pentru populaţie şi eu, personal, mi-am propus, alături de colegii mei, să facem ordine, a......
Rata ocupării femeilor în România este printre cele mai mici din UE – Monitorul Social
Rata ocupării femeilor în România este printre cele mai mici din UE – Monitorul Social
Rata ocupării femeilor (25-54 ani) în România este de 67,1%, unde dintre cele mai mici din Uniunea Europeană (UE), în ...
Submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră au exersat lansări de torpile
Submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră au exersat lansări de torpile
Două submarine din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră au exersat lansări de torpile cu proiectile de antrenament, a informat ...
Bulgaria şi România au cele mai mici rate ale locurilor de muncă vacante din UE
Bulgaria şi România au cele mai mici rate ale locurilor de muncă vacante din UE
Rata locurilor de muncă vacante în trimestrul patru al anului trecut a fost de 3,1% în zona euro şi de 2,8% în Uniunea ...