1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

Dacia, campioana creşterii pieţei auto în Europa

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 5,5% luna trecută, revenind pe creştere după o scădere de 5% în luna august, a anunţat miercuri Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/, transmit Reuters. Dacia a avut cea mai mare creştere a vânzărilor.

16 oct, 2013 | Agerpres

Aceasta este a doua creştere a înmatriculărilor înregistrată în ultimele trei luni. În rândul constructorilor, Dacia a înregistrat cea mai mare creştere procentuală a vânzărilor în luna septembrie. Un număr de 21.489 autoturisme Dacia au fost înmatriculate în UE în luna septembrie, în creştere cu 40,7% comparativ cu luna septembrie 2012. Dacia are cea mai mare creştere procentuală şi în ceea ce priveşte creşterea vânzărilor în primele nouă luni, 211.419 unităţi fiind vândute în UE, cu 20,6% mai multe decât în perioada similară a anului trecut.

Un număr de 1,19 milioane autoturisme au fost înmatriculate luna trecută în Uniunea Europeană şi ţările EFTA, majoritatea pieţelor mari înregistrând creşteri, exceptând Germania şi Italia. Piaţa auto din România a consemnat o scădere de 5,2%, fiind înmatriculate un număr de 4.491 de autoturisme.

'Ce este mai greu a trecut. Scăderea vânzărilor a încetinit considerabil şi acum înregistrăm semne ale revenirii creşterii', a declarat Peter Fuss, de la Ernst & Young's Global Automotive Centre. Cu toate acestea, Peter Fuss a avertizat că va mai fi nevoie de cel puţin doi ani până când piaţa va fi suficient de puternică pentru a înregistra o creştere organică, fără ajutorul stimulentelor.

Pentru primele nouă luni ale anului, vânzările de autoturisme noi în Europa au scăzut cu 4%, până la 9,33 milioane unităţi, în condiţiile în care Marea Britanie a fost singura piaţă importantă care a înregistrat o creştere semnificativă (10,8%). Piaţa din România a înregistrat o scădere de 16,4%, până la 41.073 unităţi.

Potrivit statisticilor Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/, numărul înmatriculărilor de vehicule noi a crescut, în septembrie, pentru a doua lună consecutiv, cu 0,15%, până la aproape 6.500 de unităţi, comparativ cu intervalul similar din 2012. În august 2013, din totalul de 6.486 unităţi noi înmatriculate, semiremorcile au înregistrat cel mai important salt, de 173,91% (189 unităţi).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO