1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

News

Dacia prezintă două modele noi la Salonul Auto de la Geneva

Divizia germană a Dacia a anunţat că la Salonul Auto de la Geneva (7-17 martie 2013), unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei auto, va prezenta două modele noi.

22 feb, 2013 | ECONOMICA.net

Dacia Duster şi noul Logan MCV sunt modelele care ar putea fi prezentate la Salonul Auto de la Geneva.

SUV-ul Duster va primi un facelift. Este vorba despre faruri noi, o nouă grilă a radiatorului, un interior redesenat (instrumente de bord noi) şi dotări noi (sistem MEDIA NAV, navigaţie, etc.), conform presei internaţionale. Duster a fost un succes pentru grupul francez Renault, ajungând la 400.000 de modele construite.

În prezent, Duster reprezintă în jur de 45% din producţia totală zilnică realizată la Uzinele Dacia.

Modelul Duster a fost lansat în martie 2010 la Salonul Auto de la Geneva, iar raportul calitate/preţ/prestaţii i-a adus numeroase premii acordate de profesionişti ai domeniului auto. Dacia Duster a fost aleasă « Maşina Anului 2011” în România şi Croaţia, a obţinut trofeele ” SUV-ul Anului 2011” în România, „Autobest 2011”, „Cel mai 4x4 al anului 2012” în Franţa,  „Argus” (la categoria vehicule de familie) în Franţa şi titlul de „Campion la Valoarea Reziduală 2011” în Germania.

În decursul celor aproape trei ani de carieră comercială, 95% din producţia modelului a fost exportată, cu precădere în ţările Europei Occidentale.

Al doilea model nou prezentat la Geneva al constructorului Dacia este Logan MCV. Producţia vechiului model a fost sistată în noiembrie 2012. Noul Logan MCV va primi elemente de design, dar şi platforma tehnică de la noul Logan. Încă nu se ştie dacă MCV-ul va fi construit şi la uzina de la Mioveni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO