1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

News

MAI va achiziţiona 450 de autoturisme Dacia Duster

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va cumpăra până la sfârşitul lunii noiembrie 450 de autoturisme Dacia Duster, care vor fi repartizate structurilor ministerului, a anunţat joi Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

09 oct, 2014 | Agerpres

Achiziţia este posibilă după ce MAI a primit fonduri suplimentare la ultima rectificare bugetară şi va fi făcută prin intermediul Programului de înnoire a parcului auto naţional - 'Rabla', scrie Agerpres.

'MAI a semnat un acord cadru cu SC Renault Commercial Roumanie în urma unei licitaţii deschise. În urma rectificării a fost aprobată alocarea sumei de 31 milioane euro pentru îmbunătăţirea nivelului de dotare cu autovehicule, banii provenind din totalul de 57 milioane euro venituri proprii ale MAI. Diferenţa de 26 milioane euro urmează să fie utilizată cu aceeaşi destinaţie în 2015', a explicat Monica Dajbog.

Potrivit oficialului MAI, în luna septembrie, vicepremierul Gabriel Oprea a făcut toate demersurile pentru achiziţionarea din veniturile proprii ale ministerului şi a unui număr important de maşini destinate misiunilor de patrulare şi intervenţie publică.

MAI a iniţiat procedura de achiziţie publică prin licitaţie deschisă pentru alte 2.800 de autovehicule, ofertele urmând a fi deschise pe 28 octombrie.

'Din acest lot se estimează că primele maşini vor intra în dotarea MAI până la sfârşitul acestui an', a adăugat Dajbog.

Tot în urma rectificării bugetare, fondurile alocate vor permite achitarea drepturilor de echipament cuvenite poliţiştilor şi cadrelor militare rămase restante pentru ianuarie-martie 2014, precum şi sporurile pentru munca prestată în zilele declarate libere.

'Plata acestor sume se va face până la sfârşitul lunii octombrie, astfel încât cu luna noiembrie să nu mai existe nicio restanţă la acest capitol', a subliniat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Gradul de asigurare cu autovehicule la nivelul structurilor MAI era în medie de 42,6%. Aproape 80% din parcul auto - incluzând Poliţia, Jandarmeria şi Poliţia de frontieră, IGSU - avea la începutul anului 2014 o vechime de peste 10 ani, ultima achiziţie fiind făcută în 2006.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO