1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Auto

Dacia electrică? Imagini spion cu un prototip electric pe străzile din România

DACIA electrică - Imaginile au fost publicate pe contul de Facebook Atelierul de Detailing. Automobilul pare a fi un prototip bazat pe modelele Renault K-ZE şi Kwid, variante mai ieftine ale Daciei Sandero.

10 iul, 2020 | ECONOMICA.net

Sursă foto: Atelierul de Detailing

Conceptul electric low-cost Renault K-ZE a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Paris din 2018. Modelul este comercializat în China, Renault City K-ZE are un preț de pornire de 7.200 euro.

Renault City K-ZE este dezvoltat pe baza modelului Kwid, dezvoltat de Renault în India, o reinterpretare low-cost pentru modelul Dacia Sandero.

Despre un model Dacia full-electric s-a vorbit foarte mult în ultima vreme. Atât despre preţ, cât şi despre ce variantă vor alege francezii pentru primul model electric al brandului care a revoluţionat piaţa auto low-cost.


Renault City K-ZE este comercializat exclusiv în China cu trei niveluri de echipare și prețuri de 7.200, 8.500 și 9.200 de euro, potrivit largus.fr. Ca idee, al doilea nivel de echipare dispune, printre altele, de senzori de parcare, iar cea de-a treia, de cameră video pentru marșarier și ștergător pentru lunetă.

Autonomie 100% electrică de până la 271 km

Renault City K-ZE are 3,74 metri lungime, 1,58 metri lățime, 1,48 metri înălțime și o gardă la sol de 151 de milimetri. Mașina cântărește 921 de kilograme și oferă un portbagaj de 300 de litri.

Sub capotă, Renault City K-ZE dispune de un motor electric de 45 de cai putere, cu un cuplu de 125 Nm. Energia vine de la o baterie litiu-ion cu o capacitate de 26,8 kWh, care se poate încărca în circa 30 de minute până la 80% din capacitate la o stație rapidă.

Viteza maximă al primei mașini electrice low-cost este de 105 km/h, iar Renault anunță că, în oraș, în condiții ideale și cu o viteză maximă de 60 km/h, City K-ZE poate parcurge și 350 de kilometri. Autonomia anunțată în ciclu NEDC este de 271 de kilometri, ceea ce, în condiții de trafic real, ar însemna cam 200 de kilometri.

 

DACIA a deschis o nouă pagină din istoria sa, odată cu prezentarea showcar-ului Dacia Spring, la începutul lunii martie din acest an (n.r. 2020) care prefigurează primul model 100% electric al mărcii, arată un comunicat al companiei, care mai anticipează că noul model ar putea fi cea mai accesibilă mașină electrică din Europa.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO