Dacia împrumută sistemul său de propulsie cu GPL modelului Renault Clio

Robert Stan - mie, 03 mart. 2021, 12:30
Dacia împrumută sistemul său de propulsie cu GPL modelului Renault Clio

Divizia Renault din România a anunțat că modelul Clio poate fi comandat cu o motorizare duală, benzină – GPL, disponibilă până acum doar pe gama Dacia.

Ne-am obișnuit ca mașinile Dacia să împrumute platforme, motoare, sisteme de comandă și control și motoare de la soare mai mare, marca franceză Renault. Ei bine, grație succesului repurtat de brandul românesc cu sistemul de propulsie ECO-G 100 modelul Clio beneficiază acum și el de același motor. Doar că francezii l-au denumit TCe 100 GPL.

Mașină de oraș cu mult caracter Renault Clio are cinci stele Euro NCAP și o gamă cuprinzătoare de sisteme de asistență la conducere. În exterior, finisajele îmbină modernitatea cu robustețea: semnătură luminoasă „C-shape” Full LED, elemente cromate integrate, mânere ale ușilor care se îmbină armonios cu geamurile, linii fluide, profil dinamic. În interior, panoul de bord high-tech, scaunele confortabile și iluminatul ambiental personalizabil MULTI-SENSE garantează o experiență la volan interesantă.

TCe 100 GPL, un sistem de propulsie economic pe Renault Clio

Conform oficialilor Renault, noul motor TCe 100 GPL îmbunătățește performanța reducând în același timp consumul de combustibil și emisiile de CO2. Are un regim de putere maximă (rotații/min) de 4.800 la 5.000 tr/min benzină și 4.600 la 5.000 tr/min GPL. Cuplul maxim este de 160 Nm benzină și 170 Nm pentru GPL.

Dincolo de aceste date tehnice oferite de Renault, dacă privim la colegii de la Dacia, motorul ECO-G 100 asigură o autonomie de pe ste 1.000 de km cu ambele rezervoare pline și afișează un consum de mixt de 5,1 / 6,5 l/100 km. În cazul Sandero el asigură o viteză maximă de 183 km/h.

Vehiculele cu GPL dispun de două rezervoare, pentru a asigura o autonomie sporită. Acest grup motopropulsor nu este supus restricțiilor de poluare și oferă acces neîngrădit la parcajele subterane.

Renault Clio poate fi achiziționat în România cu opțiunea de motorizare GPL în versiunile de echipare Zen, Life și Intens. Versiunea Life are un preț de pornire de 14.290 Euro cu TVA și vine echipată cu numeroase sisteme de asistență și siguranță precum asistența la mentinerea benzii de rulare (LKA), recunoașterea indicatoarelor rutiere (Traffic Sign Recognition), airbag-uri frontale și laterale tip cortină. În privința design-ului, versiunea include lumini față și spate Full LED, plus lumini de zi LED și jante din oțel de 15 inchi cu capace, design „IREMIA”.

Versiunea Zen cu motorizare GPL are un preț de pornire de 15.090 Euro cu TVA și are în plus sistemul multimedia conectat EASY LINK, cu ecran tactil 7 inchi și jante flexwheel 16”, design „AMICITIA”.

Versiunea de echipare Intens are un preț de pornire de 16.390 Euro cu TVA pentru motorizarea GPL și propune în plus senzori de parcare spate, asistent adaptiv pentru fază lungă (AHL – Auto High Low beam), scaune față reglabile pe înălțime, oglinzi cu reglaj electric și încălzite, rabatabile electric, cu LED (semnalizare integrată), jante de aliaj 16″, design AGAPE (diamantate) și contur lateral cromat.

Citește și:

Te-ar mai putea interesa și
61 de proiecte noi au fost aprobate pentru finanțare în cadrul Programului Casa Eficientă Energetic
61 de proiecte noi au fost aprobate pentru finanțare în cadrul Programului Casa Eficientă Energetic
Un număr de 61 de proiecte noi, în valoare de peste 3,121 milioane de lei, vor fi finanţate prin Programul Casa Eficientă Energetic, conform unei noi liste cu dosarele aprobate publicate de......
Vista Bank finalizează achiziția Crédit Agricole (România)
Vista Bank finalizează achiziția Crédit Agricole (România)
Vista Bank a finalizat, astăzi, achiziția a 100% din acțiunile Crédit Agricole România, după ce a obținut toate aprobările ...
Iohannis vorbește despre “finalizarea negocierilor dintre Romgaz și Exxon” în chestiunea gazelor din Marea Neagră
Iohannis vorbește despre “finalizarea negocierilor dintre Romgaz și Exxon” în chestiunea gazelor din Marea Neagră
Președintele Iohannis a avut o întîlnire cu noul CEO al OMV, Albert Stern. În comunicatul de presă emis după discuții, ...
Mandatul directorului general al Chimcomplex, Tivadar Runtag, va înceta în martie 2022. El va prelua alte atribuții în cadrul grupului
Mandatul directorului general al Chimcomplex, Tivadar Runtag, va înceta în martie 2022. El va prelua alte atribuții în ...
Consiliul de Administrație Chimcomplex anunță astăzi că a stabilit împreună cu Tivadar Runtag (foto) tranziția acestuia ...