1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

News

Dacia în Franţa: A bătut Toyota, Ford, Mercedes şi BMW, în august

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Franţa au înregistrat în luna august 2014 o scădere de 1,8% în ritm anual, până la 5.527 de unităţi, însă marca de origine românească a devansat mărci auto de prestigiu precum Toyota (4.690 de unităţi vândute în luna august), Ford (3.752 de unităţi), BMW (3.657) sau Mercedes (2.570 de unităţi), arată datele publicate, luni, de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), transmite Reuters.

01 sep, 2014 | Agerpres

Pe ansamblu, piaţa auto franceză a înregistrat în luna august o scădere de 3%, fiind vândute un număr de 83.340 de autoturisme. În rândul marilor constructori auto, vânzările Renault au scăzut cu 10,7%, vânzările PSA Peugeot Citroen au scăzut cu 3,1%, vânzările grupului GM au înregistrat o scădere de 48,6%, iar vânzările Hyundai au scăzut cu 26,9%. În schimb, vânzările grupului auto german Volkswagen au crescut cu 11% graţie succesului înregistrat de marca Skoda, iar vânzările grupului Ford au crescut cu 40,9%.

'Consumatorii ezită să-şi înlocuiască maşinile', a declarat Flavien Neuvy analist la Cetelem, divizia de finanţare a BNP Paribas. 'Contextul macroeconomic negativ continuă să afecteze vânzările de autoturisme şi deşi luna august nu este foarte reprezentativă suntem în continuare la 20% sub nivelul de dinaintea crizei', a adăugat Neuvy.

În primele opt luni din acest an, un număr de 72.362 autoturisme marca Dacia au fost vândute pe piaţa franceză, în creştere cu 20,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Aceasta în condiţiile în care piaţa auto franceză a înregistrat în primele opt luni o creştere de 1,6% până la 1,185 milioane autoturisme.

Toyota a rămas şi în primul semestru din 2014 lider al vânzărilor pe plan mondial, urmată de Volkswagen (VW), care a reuşit să urce pe locul doi, depăşind General Motors (GM), afectat de rechemările masive la service.

În perioada ianuarie-iunie 2014, vânzările producătorului auto nipon, care includ şi diviziile Hino Motors şi Daihatsu Motor, au urcat la 5,097 milioane de vehicule, în creştere cu aproape 4% faţă de primul semestru din 2014, pe fondul majorării livrărilor în Asia, SUA şi Europa.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO