Dacia în Franţa: Ritmul de creştere al înmatriculărilor a scăzut puternic în iulie, de la 11% la doar 0,4%

Înmatriculările de autoturisme noi marca Dacia în Franţa au înregistrat, în luna iulie 2017, o creştere de doar 0,4% în ritm anual, faţă de un avans de 10,9% înregistrat pe ansamblu de piaţa auto franceză, arată datele publicate, marţi, de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).
Economica.net - mar, 01 aug. 2017, 07:48
Dacia în Franţa: Ritmul de creştere al înmatriculărilor a scăzut puternic în iulie, de la 11% la doar 0,4%

Un număr de 8.269 de autoturisme Dacia noi au fost înmatriculate în Franţa luna trecută, comparativ cu 8.234 unităţi în luna iulie a anului trecut, în timp ce înmatriculările grupului Renault au înregistrat o creştere procentuală de peste 13% în ritm anual, graţie unui avans de 18,2% până la 24.104 unităţi a înmatriculărilor de autoturisme noi marca Renault. La nivel general, un număr de 147.523 de autoturisme noi au fost înmatriculate luna trecută în Franţa, în creştere cu 10,9% în ritm anual.

În rândul marilor producători generalişti, constructorii francezi au profitat de dinamismul pieţei, înmatriculările PSA înregistrând un avans de 12,71% iar cele ale grupului Renault înregistrând o creştere superioară de 13,08%. În ceea ce priveşte producătorii străini, grupul japonez Toyota a înregistrat cea mai puternică creştere (22,57%), urmat General Motors (19,09%), Fiat Chrysler Automobiles (14,23%), Hyundai (13,13%) şi Nissan (10,20%). Printre cei care au afişat un recul al vânzărilor se numără grupul german BMW (minus 8,10%) şi cel american Ford (minus 0,75%).

În primele şapte luni ale acestui an, înmatriculările de autoturisme Dacia în Franţa au crescut cu 3,5%, până la 72.596 unităţi, aceasta în timp ce piaţa auto franceză a înregistrat în perioada ianuarie-iulie 2017 o creştere de 3,8%, până la 1,282 milioane unităţi.

Având în vedere tendinţele înregistrate în prima jumătate a anului, CCFA şi-a revizuit în sus estimările privind evoluţia pieţei auto franceze, şi în prezent mizează pe o creştere anuală cuprinsă între 3 şi 4%, faţă de o creştere de 2% cât preconiza iniţial. În ultimii ani înmatriculările de autoturisme noi în Franţa au crescut cu 5,1% în 2016 şi cu 6,8% în 2015.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...