Dacia în Franţa: Vânzările au crescut cu 9,6% în luna octombrie

Un număr de 7.260 de autoturisme noi marca Dacia au fost înmatriculate în Franţa în luna octombrie 2013, în creştere cu 9,6% faţă de cele 6.625 unităţi înmatriculate în perioada similară din 2012, arată datele publicate luni de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), transmite Reuters.
Economica.net - lun, 04 nov. 2013, 11:25
Dacia în Franţa: Vânzările au crescut cu 9,6% în luna octombrie

Vânzările auto în Franţa au înregistrat în octombrie a doua lună consecutivă de creştere, principalii producători auto ai ţării, PSA Peugeot Citroen şi Renault, recâştigând o parte din cota de piaţă pierdută în favoarea Volkswagen. Înmatriculările de autoturisme pe piaţa franceză au înregistrat o creştere de 2,6% luna trecută, la 166.515 vehicule, după un avans de 3,6% în septembrie, a anunţat CCFA.

Vânzările Peugeot au urcat cu 4,1%, datorită lansării unor noi modele, cum ar fi 308 compact şi mini-SUV-urile 2008, în timp ce vânzările Renault au crescut cu 5,8%, sprijinite de cererea în creştere pentru modelul Captur.

Luna trecută, vânzările Volkswagen au scăzut cu 3,6%, ale Nissan cu 7,2%, iar Ford a înregistrat un declin de 8,3%, în timp ce vânzările grupului american General Motors şi celui german BMW au urcat cu 9,4% şi, respectiv 7,2%.

Comitetul constructorilor francezi de automobile a apreciat luni că piaţa auto din Franţa va înregistra anul acesta un declin de 6%, după ce anterior CCFA estimase o scădere de 8% a vânzărilor auto în Franţa.

Un număr de 72.550 de autoturisme Dacia au fost vândute pe piaţa franceză în perioada ianuarie-octombrie 2013, în creştere cu 7,6% faţă de cele 67.453 de unităţi din perioada similară a anului trecut. O creştere procentuală mai mare au înregistrat doar vânzările de autoturisme Lexus produse de Toyota (13,7%) şi Fiat (10,8%). Cu toate acestea în termeni de unităţi vândute, în primele zece luni Lexus a vândut doar 2.297 de autoturisme în Franţa iar Fiat 39.973 de unităţi.

Înmatriculările de autoturisme pe piaţa franceză au înregistrat o scădere de 7,4% în perioada ianuarie-octombrie 2013, la 1.476.328 vehicule, a anunţat CCFA.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o pe cea a Tesla Inc., pe fondul încetinirii vânzărilor de automobile......
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...