Dacia în Marea Britanie: Vânzările au crescut cu 73,32%, în primul semestru din 2014

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut în primul semestru din acest an cu 10,1%, la 1.460.172 unităţi, ceea ce a determinat Asociaţia producătorilor şi comercianţilor de automobile din Regatul Unit (SMMT) să revizuiască în creştere estimările privind livrările din acest an, transmite BBC.
Economica.net - mie, 06 aug. 2014, 10:50
Dacia în Marea Britanie: Vânzările au crescut cu 73,32%, în primul semestru din 2014

În perioada ianuarie-martie 2014, Dacia a vândut 14.380 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 73,32% faţă de perioada similară din 2013, când a înmatriculat 8.297 de unităţi.

Modelele cel mai bine vândute în primul semestru au fost de la Ford: Fiesta şi Focus, urmate de Corsa de la Vauxhall, Golf de la Volkswagen şi Astra de la Vauxhall.

Asociaţia producătorilor şi comercianţilor de automobile din Regatul Unit se aşteaptă ca în acest an să fie vândute 2,45 milioane de vehicule, în creştere cu 8,1% faţă de 2013, pe fondul evoluţiei foarte bune a economiei şi a ofertelor financiare atractive pentru achiziţionarea automobilelor. Anterior, SMMT estima un avans de 6% al pieţei auto britanice în 2014.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut în iulie cu 6,6%, pentru a 29-a lună consecutiv, la 172.907 unităţi, cel mai bun rezultat înregistrat în iulie din 2007. În iunie, avansul a fost de 6,2%.

Luna trecută, Dacia a vândut 1.404 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 7,75% faţă de perioada similară din 2013, când a înmatriculat 1.303 de unităţi.

Modelele cel mai bine vândute luna trecută au fost de la Ford: Fiesta şi Focus, urmate de Corsa de la Vauxhall, Golf de la Volkswagen şi Qashqai de la Nissan.

Situaţia bună a pieţei auto din Marea Britanie contrastează cu situaţia din Germania, cea mare piaţă auto europeană, unde vânzările au scăzut cu 1,9% în iunie.

Cu toate acestea, pentru acest an SMMT mizează pe o stabilizare a pieţei în condiţiile în care vânzările de autovehicule ar urma să înregistreze o creştere de aproximativ un procent.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Cum și-a rezolvat Profi, cel mai mare angajator din România, problemele generate de creșterea numărului de salariați: Au „angajat” un robot
Cum și-a rezolvat Profi, cel mai mare angajator din România, problemele generate de creșterea numărului de salariați: ...
Retailerul Profi, operat de fondul de investiții Mid Europa Partners, cel mai mare angajator din România conform datelor din 2020, a investit într-un robot care va prelua sarcinile legate de......
Appraisal & Valuation SA a atras 4,4 milioane de lei în prima zi a plasamentul privat
Appraisal & Valuation SA a atras 4,4 milioane de lei în prima zi a plasamentul privat
TradeVille a încheiat cu succes și în mod anticipat, chiar în prima zi, în condițiile unei suprasubscrieri de peste ...
Top cele mai valoroase branduri din lume 2021 – Kantar
Top cele mai valoroase branduri din lume 2021 – Kantar
Amazon şi Apple sunt în 2021 cele mai valoroase branduri din lume dar mărcile din China ocupă poziţii din ce în ce ...
Petrom intră pe piața de gaze naturale lichefiate
Petrom intră pe piața de gaze naturale lichefiate
OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a obținut licența pentru comercializarea de gaze naturale ...