Dacia în UE : Înmatriculările au scăzut cu 6,8% în octombrie

Numărul de autoturisme înmatriculate sub marca Dacia în UE a scăzut cu 6,8% în octombrie, la circa 21.100 de unităţi, însă Dacia şi-a păstrat cota de piaţă în spaţiul comunitar, în contextul unui declin de 4,8% al pieţei europene, la circa 959.400 de unităţi.
Economica.net - vin, 16 nov. 2012, 08:41
Dacia în UE : Înmatriculările au scăzut cu 6,8% în octombrie

Dacia a avut în octombrie o cotă de piaţă în UE de 2,2%, neschimbată faţă de aceeaşi luni a anului anterior, arată datele Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Grupul Renault, care deţine Dacia, a înregistrat o scădere de 21,6%, la 84.783 unităţi. Pentru înmatriculările sub brandul Renault, declinul a fost mai puternic, de 25,5%, la 63.690 autoturisme.

Volkswagen, lider în UE după vânzări, a crescut cu 1,6%, la 244.595 unităţi. Grupul german controlează aproximativ un sfert din piaţa autoturismelor noi din UE, arată datele ACEA.

Producătorul francez PSA Peugeot Citroen a consemnat o scădere de 5,1%, la 118.143 unităţi.

Marii constructori americani GM şi Ford au avut, de asemenea, o evoluţie negativă în octombrie. GM a coborât cu 14,3%, la 68.481 unităţi, iar Ford cu 8,3%, la 72.330 unităţi.

La zece luni, înmatriculările sub brandul Dacia au scăzut cu 3,1%, la 196.264 unităţi, în timp ce piaţa UE s-a contractat cu 7,3%, la 10,33 milioane de unităţi.

Declinul de peste două ori mai lent ca piaţa a ajutat Dacia să-şi majoreze uşor cota de piaţă la nivelul UE, de la 1,8% în ianuarie-octombrie anul trecut la 1,9% în primele zece luni din acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...