Dacia începe campania de impunere pe piață a unei noi imagini de brand

Începând cu 17 iunie, marca Dacia, parte a grupului Renault, va demara campania de impunere pe piață a unei noi imagini. Deși nu este specificat clar, pare a fi vorba inclusiv despre noul logo observat încă de la prezentarea conceptului Bigster.
Robert Stan - mar, 08 iun. 2021, 15:49
Dacia începe campania de impunere pe piață a unei noi imagini de brand

În luna ianuarie, atunci când Luca de Meo, șeful grupului Renault, a prezentat planul Renaulution și conceptul Dacia Bigster, un detaliu al acestui viitor SUV a atras atenția. Este vorba despre noul logo vizibil pe grila radiatorului acestui concept, dar și despre sloganul „Tout. Simplement” (Totul. Pur și simplu) care apărea în documentele prezentate în timpul conferinței de presă.

Ei bine, deși oficialii francezi nu au menționat nimic despre o nouă imagine Dacia, era încă de pe atunci destul de limpede că marca va trece printr-un proces de rebranding. Iar un comunicat de astăzi al companiei românești în care este specificat faptul că „pe 17 iunie Dacia adoptă o nouă imagine” susține această idee.

Din nefericire acestea sunt toate informațiile dezvăluite până acum de oficiali ai Renault sau Dacia, astfel încât orice alt detaliu poate fi trecut la capitolul speculații.

Cu toate acestea, noua imagine a mărcii Dacia are legătură, fără doar și poate, cu încercarea grupului francez de a separa cât mai vizibil mărcile Renault și Dacia. De altfel, tot în ianuarie 2021, Denis Le Vot, șeful global al mărcilor Dacia și Lada, menționa că „separarea Dacia de Renault are un scop. Este prima dată când Dacia are proprii oameni care se vor ocupa de vânzări, marketing și produs. Acesta va fi singura lor procupare. Nu mai sunt nevoiți să se ocupe de Renault și Dacia în același timp. Am văzut potențialul Dacia și ceea ce putem face cu această marcă. Acum zece ani, mai mult de jumătate dintre clienții Dacia veneau de pe piața mașinilor second-hand. Ei căutau, clar, o mașină cu cel mai mic preț de pe piață. Acum continuăm să îi servim pe acești clienți, dar trebuie să luăm în calcul faptul că astăzi, 66% dintre clienții Dacia vin din piața mașinilor noi. Știți deja că 70% dintre clienții care vor un Sandero cumpără versiunea Stepway. Sandero costă 9.000 de euro, iar Sandero Stepaway 12.000 de euro. De aceea am urcat în gamă până la „esențial nu înseamnă plicticos”. Putem avea mașini Dacia sexi și atractive fără costuri majore. Pentru a exprima această nouă viziune ne-am gândit că este momentul să o evidențiem cu un nou logo. Nu vom pune noul logo pe mașinile Dacia săptămâna viitoare și nici pe fațada fiecărui dealer. Nu e posibil. Mi-ar plăcea ca momentul lansării noului logo să fie același cu al noului Duster. Dar și asta e prea din scurt. Vom programa atent acest moment. Oricum, o vom face cât de curând va fi posibil”.

Trebuie luat în seamă că adoptarea unei noi imagini nu înseamnă și o apariție subită a noului logo format din literele D și C pe grila modelelor Dacia. Acest proces de rebranding va fi unul de durată și va implica mai mulți pași pe care producătorul îi va anunța progresiv.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante (foto), a demisionat din funcţie pe motiv că, în situaţia actuală, generată de instabilitate şi subfinanţare, compania poate urma calea......
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Următoare ediţie a Forumului Economic Mondial (WEF) va fi organizată din nou la Davos (Elveţia), după ce pandemia i-a ...
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Problemele în aprovizionarea cu energie din Europa au creat panică în rândul cumpărătorilor asiatici de gaze, astfel ...
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a anunţat joi că a decis să înceteze să mai publice raportul "Doing Business", după ce a descoperit ...