Dacia Lodgy ar putea să canibalizeze Loganul

Automobile Dacia va lansa Lodgy în România în luna iunie, iar modelul furgon după vacanţa de vară, ambele modele urmând să fie produse la fabrica Renault din Maroc, a declarat marţi directorul comercial al companiei, Thomas Dubruel.
Economica.net - mar, 17 ian. 2012, 10:39
Dacia Lodgy ar putea să canibalizeze Loganul

În ceea ce priveşte noul Logan, reprezentantul Dacia nu a făcut comentarii, scrie MEDIAFAX.

Dubruel a adăugat că există posibilitatea ca Lodgy să „canibalizeze într-o oarecare măsură” modelul Logan întrucât ambele se adresează familiilor. Lodgy va fi lansat în luna martie la Salonul Auto de la Geneva.

„Logan va fi într-o oarecare măsură canibalizat de Lodgy, însă acesta din urmă va reuşi să creeze un alt profil de clienţi. Anul 2012 va fi în continuare anul gamei prezente”, a afirmat Dubrel.

Oficialul Dacia a spus că grupul Renault vizează în viitor introducerera în gama Dacia a unor modele care vor acoperi segmente noi de automobile, scrie MEDIAFAX.

„Există un plan de produs cu care vom intra şi pe alte segmente de maşini, cum s-a întâmplat şi în cazul Sandero, care acoperă segmentul citadin. Fiecare nou produs care va intra în gamă se va adresa unui segment nou de clienţi”, a precizat directorul Dacia.

El a spus că în strategia Dacia nu vizează, cel puţin pe termen scurt şi mediu, producţia de maşini electrice, principalul motiv fiind că în prezent această tehnologie este una costisitoare.

Referitor la piaţa auto locală, reprezentantul companiei a spus că se aşteaptă la o uşoară creştere a vânzărilor, pe baza lansării noilor modele, dar şi a continuării programului Rabla. De asemenea, Dubruel se aşteaptă la vânzări în creştere şi pe segmentul flotelor.

Automobile Dacia a vândut anul trecut 343.233 de automobile la nivel mondial, nivel apropiat de anul 2010.

În România, Dacia a vândut anul trecut 30.867 de autovehicule, cifra constituind o scădere de 15,9% faţă de numărul vehiculelor comercializate în 2010.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...