Dacia Lodgy în România: Lansarea oficială

Dacia Lodgy se lansează oficial astăzi în România. Monovolumul se anunţă a fi un alt best-seller, mai ales pentru că pe acest segment concurenţi lui Lodgy au preţuri cu cel puţin 5.000 euro mai mari.
Economica.net - mie, 06 iun. 2012, 05:50
Dacia Lodgy în România: Lansarea oficială

Dacia Lodgy va fi comercializată la preţuri cuprinse între 9.500 şi 14.700 euro cu TVA şi va avea o garanţie de trei ani sau 100.000 km. Lodgy este fabricat la uzina de la Tanger, Maroc.

Motorizări

Sunt disponibile două motoare pe benzină: 1.6l 85 CP şi propulsorul TCe  de 1,2 litri turbo de 115 cai putere. Ultimul este cel mai nou motor pe benzină cu injecţie directă turbo din cadrul Grupului Renault.

Oferta diesel este reprezentată de motorul 1.5 dCi, apreciat pentru fiabilitatea şi performanţele sale. Versiunile dCi 90 şi dCi 110 beneficiază de semnătura Dacia eco², care evidenţiază nivelul scăzut al consumului şi al emisiilor de CO2.

Dacia Lodgy are o lungime de 4,5 metri si ofera un volum considerabil al portbagajului, inclusiv în varianta cu 7 locuri. De asemenea, Lodgy are 3 rânduri de scaune.

Alege aici culoarea, versiunea, dotările pentru Dacia Lodgy şi vezi cât costă

Lodgy este cea mai mare si mai spatioasa Dacia din istorie (4,50 lungime, fata de 4,31 m Duster si 4,47 Logan MCV). Ca pret, monovolumul se situează în gama Dacia între Logan si Duster, oferind mai mult spatiu decât Logan si Duster, un pret mai mare în comparatie cu berlina, dar mai mic fata de SUV.

Dacia Lodgy dispune de unul din cele mai încăpătoare portbagaje din segmentul său. Volumul acestuia ajunge la 2 617 dm3 în configuraţia cu două locuri, 827 dm3 în configuraţia cu cinci locuri şi 207 dm3 în configuraţia cu şapte locuri.

Lodgy oferă la interior numeroase spaţii de depozitare ce însumează un volum de până la 30 de litri. Merită remarcat spaţiul de depozitare foarte practic amplasat în partea superioară a planşei de bord, care oferă o capacitate de până la 3 litri.

Sistem de navigaţie şi multimedia

O noutate absolută în gama Dacia este sistemul de navigaţie şi multimedia (MEDIA NAV) disponibil în opţiune la un preţ imbatabil, de doar 300 € (TVA inclus). Sistemul cuprinde radio, USB şi priză jack, Bluetooth şi sistem de navigaţie integrat cu touch screen 7 inci (18 cm).

Din pagina de meniu pot fi accesate cu uşurinţă cele şase funcţii esenţiale: radio, multimedia, telefon, hartă, sistem de navigaţie, reglaje.

Tehnologia Bluetooth permite utilizarea telefonului handsfree, sincronizarea contactelor şi a istoricului apelurilor, precum şi ascultarea fişierelor muzicale de pe suporturi portabile.

Prizele USB şi jack permit conectarea unui Ipod sau a unui smartphone. Titlurile sunt afişate pe ecranul MEDIA NAV iar selectarea pieselor se face uşor fie pe touch screen, fie cu ajutorul satelitului de comandă de la volan.

Sistemul de navigaţie touchscreen intuitiv dispune atât de grafică 2D cât şi Birdview (3D). Datorită prizei USB şi a interfeţei web dedicate, clienţii pot completa şi actualiza conţinutul sistemului de navigaţie.

Lodgy oferă o a doua soluţie multimedia (în serie pentru nivelele de echipare Ambiance si Laureate), Dacia-Plug&Radio, 2 DIN, care cuprinde un radio CD cu Mp3, conexiune bluetooth, priză jack, USB şi satelit de comandă pe volan.

O altă noutate în gama Dacia îşi face apariţia pe modelul Lodgy: limitatorul de viteză, disponibil opţional pe versiunea Laureate. Acesta îi permite şoferului să stabilească o viteză de rulare pe care nu doreşte să o depăşească.

O altă tehnologie utilă disponibilă opţional, în acelaşi pachet cu limitatorul de viteză, este sistemul de asistenţă la parcarea cu spatele.

Lodgy propune ca noutate absolută în gama Dacia scaunele încălzite pentru locurile din faţă, disponibile opţional pe nivelul de echipare Laureate.

Te-ar mai putea interesa și
Sergiu Manea (BCR): Dacă reuşim să absorbim banii din Politica de Coexiune și NextGenerationEU am adăuga la PIB peste 2%
Sergiu Manea (BCR): Dacă reuşim să absorbim banii din Politica de Coexiune și NextGenerationEU am adăuga la PIB peste 2%
România şi-ar majora potenţialul de creştere economică la 5 - 5,5% dacă ar absorbi banii din Politica de Coeziune şi Fondurile NextGenerationEU, de la 3,5% în prezent, a afirmat, miercuri,......
Boloș, la întâlnirea cu reprezentanții Băncii Mondiale: Ne menţinem angajamentul să promovăm stabilitatea macroeconomică și vom continua reformele
Boloș, la întâlnirea cu reprezentanții Băncii Mondiale: Ne menţinem angajamentul să promovăm stabilitatea macroeconomică ...
România va menţine echilibrul macroeconomic şi angajamentul ferm de a continua reformele asumate prin Planul Naţional ...
Turkish Airlines, aproape de un acord cu Rolls-Royce și Airbus pentru producția de componente – surse Bloomberg
Turkish Airlines, aproape de un acord cu Rolls-Royce și Airbus pentru producția de componente – surse Bloomberg
Compania Turkish Airlines ar urma să semneze un acord cu Rolls-Royce Holdings Plc şi Airbus SE pentru producţia internă ...
TikTok a actualizat regulile comunității și a introdus noi funcții pentru crearea și distribuirea în siguranță de conținut
TikTok a actualizat regulile comunității și a introdus noi funcții pentru crearea și distribuirea în siguranță de ...
TikTok anunțat astăzi că a actualizarea regulilor comunității pentru a oferi și mai multe informații privind normele ...