1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Auto

Dacia Lodgy, printre vedetele Salonului Auto de la Geneva

Companiile auto vor prezenta în martie la salonul auto de la Geneva circa 140 de autovehicule în premieră mondială sau europeană, a anunţat, marţi, directorul general al salonului, Andre Hefti, citat de AFP.

21 feb, 2012 | RTV.net

Evenimentul, programat pentru 8 -18 martie, ar putea atrage 700.000 de vizitatori.

Printre modelele aşteptate la salon se numără noul Audi A3, noul Porsche Boxster, Dacia Lodgy, Fiat 500 L, o maşină construită pe şasiul Punto, autovehiculul electric Renault Zoe şi Ferrari California.

"Vor fi prezenţi 260 de expozanţi din 30 de ţări, reprezentând 700 de branduri. Geneva poate nu este cel mai mare salon auto, dar este printre cele mai eficiente în privinţa construirii imaginii", a declarat Hefti.

Trofeul Maşina Anului, care există de peste 40 de ani, va fi acordat pe 5 martie la Geneva, înainte de deschiderea salonului. Un juriu format din 59 de jurnalişti va selecta cea mai bună maşină dintre modelele cu vânzări de minim 5.000 de exemplare în cel puţin trei ţări.

Anul trecut, trofeul a fost câştigat pentru prima dată de o maşină electrică, Nissan Leaf.

În acest an, au fost aleşi şapte finalişti, Citroen DS5, Fiat Panda, Toyota Yaris, Ford Focus, Opel Ampera, Range Rover Evoque şi Volkswagen Up.

Dacia Lodgy

Automobile Dacia va lansa Lodgy în România în luna iunie, iar modelul furgon după vacanţa de vară, ambele modele urmând să fie produse la fabrica Renault din Maroc.

Dacia Lodgy
are o lungime de 4,5 metri şi oferă un volum considerabil al portbagajului, inclusiv în varianta cu 7 locuri. De asemenea, Lodgy are 3 rânduri de scaune.

Lodgy se anunţă cu atât mai "interesantă" cu cât va fi cea mai mare şi mai spaţioasă Dacia din istorie (4,50 lungime, faţă de 4,31 m Duster şi 4,47 Logan MCV), va avea un preţ de sub 10.000 de euro, aşa cum spune presa franceză, devenind cea mai ieftină maşină din clasa ei. Ca preţ, monovolumul se va situa în gama Dacia între Logan şi Duster, oferind mai mult spaţiu decât Logan şi Duster, un preţ mai mare în comparaţie cu berlina, dar mai mic faţă de SUV.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO