Dacia renunţă la Logan. Ce urmează

Dacia va renunţa la numele Logan pentru următoarea generaţie a sedanului compact pe care îl va prezenta la Salonul Auto de la Paris din această toamnă.
Economica.net - mar, 26 iun. 2012, 21:17
Dacia renunţă la Logan. Ce urmează

Dacia va comercializa sub alt nume sedanul compact pe care îl va prezenta la Salonul Auto de la Paris şi care va ieşi pe piaţă în 2013.

Vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe, a declarat pentru ECONOMICA.NET că Dacia va merge la Paris cu o maşină cu totul şi cu totul nouă: „Am tot citit în presă despre noul Logan, Logan 2. Nu va fi niciun Logan 2. La Paris vom prezenta o maşină nouă. Nu vă pot spune mai multe, dar vă spun că va fi o maşină cu o atracţie magnetică.”

În această săptămână, jurnaliştii de la Auto Bild au publicat un articol în care relatează că Dacia va renunţa la numele Logan în 2013, citând surse din industria auto.

Vezi imagini spion cu înlocuitorul lui Logan

În ultimul an, presa de specialitate, atât cea de la noi, cât şi cea internaţională, a tot speculat pe marginea noii maşini care va fi lansată de Dacia în acest an, destinată să înlocuiască actuala generaţie Logan.

S-a spus că noul Logan va fi mai “nemţesc”, cu un design mai sofisticat şi o parte frontală mai agresivă. Partea din spate ar urma să fie mai adaptată la ceea ce există acum, înlocuind utilitarismul actualului Logan. Chiar designerul şef al Renault, Laurens Van Der Acker, spunea în toamnă, despre viitoarea generaţie că  “vom pastra atuurile marcii: preţul acceptabil, robusteţea masinilor, spaţiul, iar ideea principala pentru noi este că Logan trebuie sa menţină aceste valori dar să aibă o percepţie de calitate şi imagine de maşină mai modernă, mai sofisticată”.

Pe de altă parte, s-a mai speculat că berlina din noua generaţie Logan va primi numele Solenza şi va deveni cea mai luxoasă Dacie de până acum. Va fi o berlină de clasă medie, cu sistem start-stop, cutie automată sau faruri cu led-uri. Despre noua maşină s-a mai spus că va semăna cu actualul Renault Fluence. Estimările de preţ variază şi ele, între 9.000 şi 13.000 de euro.

Ceea ce este aproape sigur este că maşina se va asambla la uzina Dacia din România, de la Mioveni. Renault urmează să prezinte noul model la Salonul Auto de la Paris, din septembrie, în timp ce producţia de serie va primi startul în luna decembrie.

Dacia Logan a intrat în fabricaţie în 2004 înlocuind  modelul Solenza. Logan se asamblează în România, Rusia, Maroc, Brazilia, Columbia, Afria de Sud, Iran şi India. În funcţie de piaţa pe care este comercializat, Logan este vândut sub numele de Renault Logan, Nissan Aprio, Mahindra Verito, Renault Tondar 90 şi Lada Largus.

În primul trimestru din 2012, Loganul a fost bătut pe piaţa din România de Dacia Duster. Pe de altă parte, exportul din gama Dacia Logan s-a dublat faţă de primul trimestru al anului trecut.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...