Dacia nu intenţionează să lanseze noi modele anul viitor

Dacia nu are în plan lansarea de noi modele anul viitor după ce în ultima perioadă a prezentat mai multe noutăţi, precum noul Sandero, Lodgy sau Duster destinat pieţei britanice, potrivit directorului de marcă al Dacia, Rafael Treguer, citat de portalul brirtanic What Car?.
Economica.net - mie, 11 sept. 2013, 14:22
Dacia nu intenţionează să lanseze noi modele anul viitor

Marca românească, deţinută de grupul francez Renault, ar putea astfel să lanseze un nou model cel mai devreme în 2015.

Pe piaţa auto persistă speculaţiile că Dacia pregăteşte lansarea unei maşini din clasa mică, pentru oraş, bazată pe şasiul actualului Renault Twingo, care urmează să fie înlocuit până la sfârşitul anului următor, scrie portalul brirtanic.

Treguer a negat că proiectul are deja undă verde, dar a admis pentru What Car? că o astfel maşină ar fi interesantă pentru Dacia.

„Dacia are potenţialul de a intra pe orice segment de piaţă, să producă orice maşină pentru care considerăm că există potenţial de vânzări. Poate acest segment (al maşinii de oraş) ar putea fi interesant, dar este prea devreme pentru a afirma cu certitudine. Suntem atenţi la piaţă, dar în prezent ne concentrăm pe consolidare”, a spus Treguer.

Dacia trebuie să crească notorietatea brandului, a afirmat el.

„Am lansat o gamă bună de maşini noi, iar acum trebuie să ne concentrăm pe dezvoltarea notorietăţii brandului. Marea Britanie evoluează bine, dar pe unele pieţe suntem la un sfert sau o treime în privinţa notorietăţii brandului. Vom continua să lucrăm la maşini, să le îmbunătăţim şi să incorporăm elemente cerute de clienţi – acesta este modul în care operăm – dar nu sunt planificate modele noi pentru 2014”, a declarat Treguer.

Directorul de marcă al Dacia a refuzat să excludă lansarea unei maşini de oraş, dar a indicat că nu este luată în calcul în prezent o maşină mai mare decât Duster, precum un SUV cu şapte locuri, potrivit portalului britanic.

Revista britanică Autocar a scris marţi, după un interviu cu Treguer, că Dacia ar putea analiza dezvoltarea unui model din clasa mică şi că ar putea deschide o nouă fabrică dacă vânzările continuă să crească.

Dacia a prezentat marţi la Salonul Auto de la Frankfurt noul Duster, cu un exterior mai modern şi un interior schimbat, cu tapiţerii noi şi o nouă planşă de bord.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Companiile Vard Electro vor fuziona. Vard Electro Brăila va fi absorbită de Vard Electro Romania; fuziunea produce efecte la 31 decembrie
Companiile Vard Electro vor fuziona. Vard Electro Brăila va fi absorbită de Vard Electro Romania; fuziunea produce efecte ...
Companiile Vard Electro Romania şi Vard Electro Brăila urmează să fuzioneze. Companiile sunt specializate în producţia ...
Atenționare MAE: Timpi de așteptare măriți la trecerea frontierelor Republicii Bulgaria
Atenționare MAE: Timpi de așteptare măriți la trecerea frontierelor Republicii Bulgaria
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care vor tranzita teritoriul Republicii Bulgaria în ...
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...