Dacia prelungește cu trei ani parteneriatul cu UTMB World Series

După o primă colaborare în 2022, parteneriatul dintre Dacia și UTMB World Series - cunoscutul eveniment de „trail running” se extinde și consolidează.
Robert Stan - mie, 12 iul. 2023, 17:32
Dacia prelungește cu trei ani parteneriatul cu UTMB World Series

Oficialii mărcii Dacia au anunțat astăzi că Dacia devine partener principal UTMB World Series, precum și partener titular al competiției Dacia UTMB Mont-Blanc, ducând astfel implicarea sa în competițiile sportive la un nou nivel.

„Ca urmare a acestei evoluții, Dacia va câștiga expunere cu un branding mai proeminent în cadrul evenimentelor din circuit”, consideră cei de la Dacia.

Dacia și UTMB World Series împărtășesc valori similare – solidaritate, îndrăzneală, spirit de echipă și autenticitate. „Trail running” este într-adevăr o lume îndreptată către aventură, autodepășire, respect pentru oameni și mediu, fiind astfel în perfectă armonie cu teritoriile mărcii Dacia: Eco-Smart, Robust & Outdoor, Essential but Cool.

UTMB World Series și Dacia împărtășesc, de asemenea, o abordare ambițioasă în ceea ce privește mobilitatea pentru toți – UTMB Group își propune să permită cât mai multor persoane să se bucure de experiența de traseu și va anunța în curând extinderea planului său de CSR la World Series, bazându-se pe acțiunile pe care le-a întreprins pe Mont-Blanc în ultimii 20 de ani.

Totodată, Dacia devine partenerul titular al etapei Dacia UTMB Mont-Blanc, cel mai cunoscut și prestigios eveniment de „trail running” din lume. Cursa principală se întinde pe 171 km, urcă 9.963 de metri și înconjoară Mont-Blanc prin Italia, Elveția și Franța.

În calitate de partener auto exclusiv, Dacia pune la dispoziția organizatorilor competiției o flotă de vehicule pentru toate probele din Europa. Marca furnizează în special vehicule Duster, care sunt bine cunoscute pentru capacitatea lor de a depăși obstacolele, făcându-le deosebit de potrivite pentru trasee. De asemenea, oferă mai multe vehicule Jogger echipate cu Sleep Pack din gama de accesorii InNature. Spring, vehiculul electric al mărcii Dacia, va fi folosit și el pentru călătorii scurte.

La finala de la Chamonix, Dacia va contribui la planul de mobilitate durabilă a circuitului UTMB World Series furnizând o flotă de peste 35 de vehicule din gama sa pentru a acoperi cerințele organizatorilor (marcarea traseului, aprovizionare și acordarea de asistență în timpul cursei).

Tot acest dispozitiv de vehicule va fi suplimentat cu o platformă de carpooling dedicată persoanelor fizice, platformă care va fi lansată cu ocazia etapei Dacia UTMB Mont-Blanc 2023.

Pe lângă extinderea acestui parteneriat cu UTMB World Series, Dacia a anunțat recent o altă acțiune menită să îi susțină imaginea de marcă: va participa la mult mai cunoscutul și competitivul raliu Dakar.

La începutul lunii iulie, într-o conferință de presă, Denis Le Vot, șeful global al Dacia, a anunțat că marca românească parte a grupului Renault, va participa la ediția din 2025 a raliului Dakar.

„Dakar-ul de ieri nu seamănă cu Dakar-ul de astăzi, printre altele fiind importantă mobilitatea cu emisii scăzute. Acest angajament are un nume: Dakar Future. Aceasta este și misiunea Dacia. Noi nu dezvoltăm doar mobilitatea accesibilă a viitorului, ci și pe cea cu emisii scăzute, pornind de la GPL până la combustibilii sintetici. În cazul nostru, aceștia sunt dezvoltați de liderul mondial Aramco”, a declarat la începutul lui iulie 2023 șeful Dacia.

Chiar mai interesant, piloții mărcii Dacia la Dakar 2025 vor fi Cristina Gutiérrez, o spanioloaică de 32 de ani care, în 2021, a fost prima femeia câștigătoare a unei etape a periculosului raliu și campionul mondial de raliuri Sebastian Loeb.

Citește și:
– Dacia intră în „Liga Campionilor”: Echipă de uzină la Dakar. La volan se va afla celebrul pilot de raliuri Sebastian Loeb – anunț oficial

Te-ar mai putea interesa și
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis cel puţin trei persoane la Odesa, în sud-vestul Ucrainei, au informat autorităţile locale miercuri dimineaţa, informează AFP....
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru plățile directe
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru ...
Prin plățile efectuate în perioada 22 - 30 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile ...
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Atât camioanele, cât şi autoturismele care au ales să iasă din ţară prin PTF Giurgiu, de 1 Mai, au de aşteptat 60 ...
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
În anul 2023, 7,1% din persoanele angajate din Uniunea Europeană au lucrat cel puţin 49 de ore pe săptămână la principalul ...