Dacia: Primele 1.000 de mașini electrice Spring au ajuns la clienții români

Dacia a anunțat astăzi că a livrat în România, în mai puțin de o lună, 1.000 de unități Spring. Conform DRPCIV, 277 dintre acestea au fost și înmatriculate.
Robert Stan - mar, 02 nov. 2021, 15:27
Dacia: Primele 1.000 de mașini electrice Spring au ajuns la clienții români

Oficialii Dacia au anunțat că „Dacia Spring a ajuns deja la primii 1.000 de clienți din România”. Conform acestora, aproape o treime dintre vehiculele livrate au ajuns în posesia unor clienți din București şi din județul Ilfov.

Volume semnificative au fost înregistrate şi în județele Timiș, Iași, Cluj şi Brașov. Majoritatea covârșitoare a clienților (95%) au dorit să dispună şi de sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu, oferit opțional. Modelul este echipat în serie cu un cablu mode 3 (7KW AC) pentru wallbox.

Albastrul se afirmă deja drept culoarea preferată de clienții primului model 100% electric din gama Dacia, 40% din vehiculele livrate în luna octombrie afișând această nuanță de caroserie.

Cei de la Dacia au menționat și că „livrările vor continua în mod susținut către toți clienții care au lansat deja o comandă fermă. La sfârşitul lunii octombrie, Dacia Spring înregistrase deja peste 30.000 de comenzi la nivel european”.

Valoarea livrărilor anunțată astăzi de Dacia este sub estimările anterioare ale mărcii. Într-o declarație de la începutul lui octpmbrie cei de la Dacia menționau că „aproximativ 1.600 de vehicule vor fi disponibile pentru livrare in această lună, toate fiind alocate către clienți cu comenzi ferme”.

Direcția de comunicare a mărcii Dacia a confirmat că până la finalul lui 2021 vor fi livrate în România peste 3.500 de unități Dacia Spring, cele mai multe comenzi fiind plasate în „București, urmat de Cluj, Iași și Timișoara”.

Datele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) pentru luna octombrie arată că, din totalul anunțat de producătorul autohton, doar 277 au fost înmatriculate. Această valoare reprezintă circa 10% din totalul înmatriculărilor Dacia din octombrie (2.703 unități) și, totodată, poziționează modelul pe primul loc în clasamentul înmatriculărilor de mașini 100% electrice de la noi.

De asemenea, cum peste 700 de unități sunt livrate dar nu și înmatriculate, iar alte câteva mii de mașini sunt așteptate în următoarele două luni, devine limpede că Dacia Spring va domina autoritar clasamentul înmatriculărilor de mașini electrice din România în perioada următoare.

Procesul de livrare a modelelor Dacia Spring către clienți era inițial anunțat pentru luna septembrie. Problemele cauzate de criza de semiconductori și transportul vehiculelor din China au prelungit însă termenele de livrare.

În contextul „în care numeroși producători au termene de livrare pentru vehicule cu motoare termice între șase și 12 luni, considerăm un succes livrarea primelor vehicule comandate în mai puțin de cinci luni de la data plasării primelor comenzi, începând cu finalul lunii mai”, au declarat oficialii Dacia.

În primele nouă luni ale lui 2021, în România au fost înmatriculate, conform APIA, 1.913 mașini 100% electrice, cu 36% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe dintre acestea au aparținut mărcilor Volkswagen (609 unități), Hyundai (245 unități) și Renault (189 unități).

Caracteristici Dacia Spring

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh care asigură o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Modelul beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Te-ar mai putea interesa și
Depozitele la bănci au crescut cu 4,5%, în martie 2024 – date BNR
Depozitele la bănci au crescut cu 4,5%, în martie 2024 – date BNR
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna martie 2024 cu 0,3% faţă de luna anterioară, până la nivelul de 584,458 miliarde de lei, iar faţă de aceeaşi perioadă a......
Tesla promite noi maşini, „mai accesibile”, chiar dacă a renunţat la low-cost-ul Model 2
Tesla promite noi maşini, „mai accesibile”, chiar dacă a renunţat la low-cost-ul Model 2
Constructorul american de automobile electrice Tesla a anunţat, marţi seara, că va introduce noi modele la începutul ...
Imigranţii calificaţi ajută economia spaniolă să devanseze alte economii europene
Imigranţii calificaţi ajută economia spaniolă să devanseze alte economii europene
Spania este ţara cu cea mai mare rată a şomajului din Europa, însă, pentru Sara Hernandez, un arhitect de sisteme informatice ...
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primele ...