1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Dacia, profit de 120 milioane de euro şi afaceri de 5,1 miliarde de euro în 2017

Automobile Dacia a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri în valoare de 23,1 miliarde de lei (5,1 miliarde de euro) şi a înregistrat un profit înainte de impozit de 550,5 milioane lei (120,5 milioane de euro), în creștere cu 9% față de 2016, potrivit datelor companiei. 

14 mai, 2018 | ECONOMICA.net

Automobile Dacia a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 5,1 miliarde de euro, în creştere cu 11,45% față de 2016 şi un profit de 120,5 milioane de euro, arată datele producătorului. La nivelul grupul Renault România, afacerile consolidate au fost de 5,7 miliarde de euro anul trecut. 

"Contribuția vânzărilor de autovehicule și de componente auto la realizarea cifrei de afaceri a fost de 92% din totalul cifrei de afaceri, în creștere față de anul 2016, datorită unui mix de modele şi versiuni foarte bun şi vânzărilor la internațional de componente CKD (Complete Knock Down) şi SKD (Semi Knock Down)Ţ, spune Liviu Bocşaru, director administrativ şi financiar al Groupe Renault România. 

Contribuţia exporturilor a fost în creștere cu 10% față de 2016, iar vânzările în afara României ale vehiculelor și ale componentelor auto rămân la un nivel ridicat în totalul vânzărilor Dacia (92,6%).

"Această evoluție arată că vehiculele marca Dacia sunt foarte apreciate atât în Europa cât şi pe alte continente. Exportul este pentru noi o prioritate pentru că ne dorim să răspundem cât mai bine solicitărilor clienților noștri. În acelaşi timp, pentru orice uzină este extrem de important să aibă o piață locală puternică, unde să vândă o parte din producție", mai spune Bocşaru. 

Cât despre estimările cifrei de afaceri pentru acest an, oficialul Groupe Renault România spune că acestea depind de foarte multe elemente care sunt în continuă evoluție. "Ne dorim să păstrăm cursul dinamic al activităților si mai ales competitivitatea pe termen lung a acestora", adaugă Bocşaru. 

Valoarea totală a investițiilor realizate de către Grupul Renault la Dacia este de aproximativ 2,3 miliarde euro din 2000 până la finalul anului 2017. La nivel de grup, investiţiile se ridică la 2,8 miliarde de euro.

De la 1 mai, Antoine Doucerain a fost numit în funcţia de director general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România. Vânzările constructorului auto Dacia au crescut anul trecut cu 12,2%, până la 655.235 unităţi, dintre care 43.262 au fost comercializate în România

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO